6. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise`i kõrvale on kerkinud TransferFast

TransferFasti kaasasutaja Erki Hendrikson.
Foto: Erakogu
Eesti idufirma TransferFast tuli turule uue finantsteenusega, mis võimaldab teha momentaalseid pankadevahelisi ülekandeid seitse päeva nädalas ja ööpäevaringselt.

„TransferFasti idee tekkis aasta tagasi kui nägime, et pankadevaheline ülekanne võtab ebamõistlikult palju aega ning tekitab asjaajamises probleeme. Nii lõimegi teenuse, mis võimaldab teha mõne minutiga pankadevahelisi ülekanded ööpäevaringselt," ütles ettevõtte kaasasutaja Erki Hendrikson.

"Kui tavalise pangaülekandega töövälisel ajal raha ei liigu ja tööajal toimub ülekanne kolme tunni jooksul, siis TransferFastiga toimuvad ülekanded viie minutiga. Oleme toonud oma kodulehel välja ka vastava kalkulaatori, mis näitab kiiruse erinevust meie teenuse ja pankade vahel,“ kommenteeris Hendrikson.

Teenuse eest tuleb maksta ka vahendustasu, milleks on 2 protsenti ülekantavast summast plus 2 eurot.

TransferFast teenus on esialgu kättesaadav eraklientidele ülekande mahuga kuni 2000€ kuus. Tulevikus hakkab teenus ka äriklientidele ülekandeid vahendama. Täna pakutakse kiireid rahaülekandeid Swedbanki, SEB, Nordea, Danske ja Krediidipanga Eesti kontode vahel, kuid tulevikus saab hakata ülekandeid tegema üle Euroopa.

TransferFast tegutseb vastavalt Finantsinspektsioonilt saadud litsentsi alusel. „Niivõrd uudse lahenduse pakkujana finatsvaldkonnas võib pidada TransferFasti üheks enim monitooritud makseasutuseks Eestis, meie teenus on usaldusväärne ja läbinähtav,“ lausus Hendrikson.

TransferFasti teenus toodi turule koostöös pankadega.“Pangad on meie head partnerid, kellega koostöös lihtsustame klientide elu ja pakume lisandväärtust teenuse näol, mida praegu pangandusmaastikul pole“ kommenteeris Hendrikson.

TransferFast liitus Tehnopol Startup Inkubaatoriga 2015 aasta kevadel, et hakata jõuliselt uudset teenust välja arendama ja leida kasvuks vajalikku investeeringut. Uudne teenus lansseeriti 28. oktoobril 2015 ning tänaseks on teenusega liitunud ligi sada klienti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755