Tele2 kinnitab kanda Kasahstanis

tele2 kasahstanis
Tele2 grupi juht Allison Kirkby.

Tele2 grupp ja Kazakhtelecom loovad ühisettevõtte, mis liidab mõlema firma mobiiliäri ning kindlustab Kasahstanis 22-protsendilise turuosa.

Partnerluse eesmärk on ühendada Tele2 poolt kuue aastaga loodud edukas ärimudel ning Kazakhtelecomi mobiilsidega tegeleva tütarfirma Alteli 4G võrk. Ühisfirmal on rohkem kui 5,6 miljonit klienti ning 22-protsendiline turuosa.

Tele2 grupi juhi Allison Kirkby sõnul võimaldab tehing klientidel kasutada Alteli kiiresti laienevat ja ühtlasi ka ainsat 4G võrku Kasahstanis. “Ühisettevõttest võidavad nii kliendid kui aktsionärid,” lisas Kirkby.

Tele2’l ja Kazakhtelecomil on ühisettevõttes vastavalt 51 ja 49 protsenti hääleõigusest ning 49- ja 51-protsendiline osalus. Ühisettevõtte juhtiv partner on Tele2, mis ühtlasi investeerib tehingu käigus täiendavalt 128 miljonit Rootsi krooni.

Stockholmi börsil noteeritud Tele2 grupil on üheksas riigis ligi 14 miljonit klienti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara