12. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank: ettevalmistused videopanganduse kasutuselevõtuks käivad

Inbanki e-äri juht Erkki Saarniit.
Foto: Ardo Kaljuvee
Inbanki e-äri juht Erkki Saarniidu sõnul teeb Inbank ettevalmistusi, et videopanga teenus järgmisel aastal kasutusele võtta.

Saarniidu sõnul on videopangandusel Eestis kaks rolli. Üks on konsultatsioonipõhine ehk klientidel on võimalus pangakontorisse tulemata keerulisemate tehingute ja küsimuste korral nõu saada.

Teine roll on olukordades, kus pank peab olema täielikult veendunud, et inimene on see, keda ta väidab end olevat. „Seega võib tulevikus video teel kliendiga suhtlus asendada pangakontoris käimist teatud tüüpi tehingute kinnitamisel,“ lisas Saarniit.

„Finantstehnoloogia on üks Inbanki konkurentsieeliseid ning analüüsime ja arendame uuenduslikke teenuseid osana igapäevatööst. Teeme ettevalmistusi, et juba järgmisel aastal videopanga teenus vähemalt teatud osas nendest rollidest kasutusele võtta,“ ütles Saarniit.

Swedbanki digitaalsete teenuste osakonna juht Agnes Oidsalu tõdes, et kontoris käib aasta aastalt järjest vähem kliente ning inimesed selgelt eelistavad oma pangaasju ajada interneti või mobiili kaudu. „Uurime videopangandust kui ühte lisavõimalust kliendiga suhtlemiseks, kuid arenduste ja innovatsiooni fookus on siiski rohkem mobiilipangal,“ ütles Oidsalu.

SEB Balti divisjoni e-panganduse juhi Ragnar Toomla hinnangul on tehnoloogiad videonõustamiseks täna olemas, kuid need ei ole kasutajale lihtsad. ”Lisaks vastaspoole videopildi nägemisele on vaja teha tööd ka sellega, kuidas toimub toimingut või nõustamist puudutav infovahetus osapoolte vahel. Oleme arendamas enda videopanganduse lahendust, mis võimaldab viia ka keerukamad teenused kliendini nii, et nende kasutamine oleks lihtne ega kaoks ära inimlik mõõde. Hetkel on lahendus katsetusjärgus ja turule tahame tulla alles siis kui see on piisavalt küps,” selgitas Toomla.

Eile ilmus ITuudistes artikkel uuest tehnoloogiast panganduses, mis võimaldab kõiki panga teenuseid teha läbi interaktiivse video panga.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755