20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa nimel levib sotsiaalmeedias petuankeet

Petuankeet
Elisa hoiatab oma kliente sotsiaalmeedias leviva petuankeedi eest, millega üritatakse koguda Elisa klientide kontakte, lubades vastutasuks loosida andmete jagajate vahel välja 740 euro eest Apple’i tooteid.

„Tegemist ei ole Elisa ametliku kampaaniaga, vaid virtuaalse pettusega, mille kaudu üritatakse Elisa nime kasutades klientide andmeid koguda,“ ütles Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Elisa pöördub Andmekaitse Inspektsiooni poole, et selgitataks välja petuankeedi autor ja ankeet saaks sotsiaalmeediast eemaldatud.

Samuti tegi Elisa oma Facebooki lehel algatuse, et aidata kaasa petuankeedi autori tuvastamisele. Vihje eest, mis viib petuskeemi autorini ja tema tegevuse lõpetamiseni, paneb Elisa preemiaks välja tegelikult ka Apple seadme – nutitelefoni iPhone 6S-i.

Seniks palutakse olla tähelepanelikud ning mitte jagada andmeid petuankeeti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755