24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik alustab Andmevara aktsiate müüki alghinnaga 848 500 eurot

Andmevara juht Andrus Kõre.
Riigile strateegiliselt oluline rahvastikuregister viiakse 1. jaanuariks Andmevarast üle siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusesse (SMIT) ning AS Andmevara aktsiad võõrandatakse avalikul enampakkumisel. Müügiprotsess viiakse lõpule hiljemalt 30. aprilliks 2016.

“On põhjust uskuda, et leiame Andmevarale ostja – ettevõte on kasumlik, tugeva meeskonna ja hea kliendiportfelliga ning selle tegevustel on potentsiaali mitte ainult Eestis, vaid ka välismaal,“ ütles siseministeeriumi varade asekantsler Riho Kuppart.

Ettevõtte müügimaht on viimastel aastatel kasvanud, aastatel 2012 kuni 2014 oli müügitulu keskmiseks kasvumääraks ligi 16 protsenti aastas. Pärast müügitehingu lõpetamist jätkab AS Andmevara eraettevõttena.

Kirjaliku enampakkumise teel on kavas müüa kõik riigile kuuluvad AS Andmevara 31 956 aktsiat. Enampakkumise alghinnaks on 848 500 eurot. Andmevara ostjal on kohustus jätkata kuni 1. juulini 2018 maavalitsustele ja kohalikele omavalitsustele suunatud teenuste pakkumist.

Andmevara müüki nõustab ning müügiprotsessi korraldab finantsnõustaja Redgate Capital koostöös advokaadibürooga Tark Grunte Sutkiene. Nõustajad on alates novembri algusest tutvustanud ettevõtet võimalikele ostjatele nii Eestis kui välismaal. Kirjalik enampakkumine Andmevara aktsiate müügiks on planeeritud 2016. aasta veebruarisse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755