25. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millised IT-ideed pääsesid Ajujahi TOP100 hulka

"Ajujaht 2015" võitis nutitelefonil põhinev ühistranspordi piletisüsteem Jiffi.
29. novembril toimub Ajujahi saja parema idee pitch`imisüritus, kus teistest sektoritest ülekaalukalt rohkem on just info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna ideid.

40 paremat IKT sektori ideed, kes osalevad pühapäeval Ajujahi TOP100 pitch`il:

OneMeal - oled väsinud inimeste haletsevatest pilkudest ja tüdinenud üksinda söömisest? OneMeal mobiilirakendus leiab hetkega sinule söögikaaslase!

Netikorter - kaasaegne e-keskkond korteriühistutele (KÜ), millest on kasu kõigile selle liikmetele. Netikorteri abil on mugav esitada näitusid, pidada arutelusid, näha ühistu detailset finantsseisu ja muudki. Kõike saab teha jooksvalt ja visuaalselt kasutajasõbralikus vormis arvuti või telefoniga.

Homely.ee - loome desktopi ja äpipõhise rakenduse/platvormi, mis toimib nagu koduteenuste Uber. Pakutavate teenuste valikul alustame kodukoristusega. Lühidalt - inimene saab mõne nupuvajutusega leida endale sobiva koristaja või teenusepakkuja enda piirkonnast. Teenusepakkujad saavad samuti ka raha teenida.

Sportimate - sotsiaalvõrgustik spordihuvilistele, mis võimaldab lisaks uute treeningkaaslaste leidmisele lihtsasti ja mugavalt organiseerida või võtta osa teiste korraldatud trennidest. Sportimate’i rakendusega on kasutajal võimalik leida sobiv trenn, sobival ajal ja sobivate inimestega.

KidsPlace - laste vabaajategevuste võimalusi kajastav mobiiliäpp, kuhu on kantud kaardirakenduse baasil kõik mänguväljakud ja mängutoad, samuti lastesõbralikud söögikohad ja muud kultuurilist ajaveetmist võimaldavad kohad. Iga koha juures on pildid ja iseloomustus, kasutajatel on võimalik lisada hinnanguid.

5sec - sotsiaalmeediavõrgustik, kuhu kasutajad saavad postitada igast päevast 5 sekundi pikkuse videoklipi. 5seci teeb huvitavaks see, et kasutajad saavad meie veebikeskkonnas oma filmitud klipid liita üheks suureks filmiks kokku, lisades vajadusel sinna ka muusika. Klippe saab filmida 5sec appiga

Foxcademy - arendab interaktiivset pilves paiknevat õppeplatvormi mis analüüsib kasutajate õppeharjumusi ja loob igale õpilasele individuaalse õppeprogrammi võttes arvesse personaalseid õppimisega seotud erisusi. - nutirakendus, mille abil loome sotsiaalset transpordi võrgustikku. Inimeselt inimesele transport reisijate ja pakkide veoks.

Wisemile

Helpific - veebiplatvorm, mis ühendab vabatahtlikud abivajajatega. Ühelt poolt pakume lihtsat ja mugavat võimalust teha vabatahtliku tööd, teiselt poolt pakume erivajadustega inimestele võimalust leida kiirelt ja mugavalt vabatahtlikke, et elus paremini toime tulla ja ühiskonnas aktiivsem olla.

SviipIT - informatiivne elustiilirakendus ja tarbijamäng, mis pakub ettevõtetele innovaatilist turunduslahendust. Tegemist on vabavarana allalaetava rakendusega, mis pakub informatsiooni turul olevatest toodetest ja teenustest, mida kasutajal on võimalik võita.

Lander - online transactionite lihtsustamine - mikro e-poodide platvorm. Tasuta, lihtne ja mugav võimalus sotsiaalvõrgustikes kaupu müüa.

Raamatuvahetus - uus keskkond ühendab virtuaalselt Eesti kodused raamaturiiulid, andes kasutajatele võimaluse omavahel raamatuid vahetada. Kasuta oma kodus hiigelsuurt raamatukogu, millest võid raamatuid endale päriseks võtta!

Need2Park - tarkvara, mis on sobilik parkmisplatsi omanikele ja halduritele. See lahendus aitab parkimisplatsi omanikel ja halduritel mugavalt hallata parkimisplatsi ja jagada infot parkijatega. Läbi infovahetuse saab parkija teada hinna ja vabade kohtade olemasolust enne parkima asumist.

Tippy - võimaldab jätta jootraha ja tagasisidet mobiiliga.

Nutisensor - arendame tehnoloogilisi võimalusi loodusteaduslike ainete paremaks õpetamiseks koolides. Nutisensor on juhtmevaba vahelüli väliste (katse)seadmete ühendamiseks nutiseadmetega koos vastava tarkvaraga (e-tööjuhenditega).

Betify - platform, mis võimaldab inimeselt inimesele lihtsat ja selget panustamist, mis erineb konkurentidest selle poolest, et pakub kindla koefitsiendiga mänge ning maksab viigi korral raha tagasi.

Tripmatch - Kas sul on sõber või pereliige, kes elab välismaal? Kas sa tahaksid temaga kokku saada ja koos reisile minna? Tripmatch otsib kiiresti välja kohad, mis sinu ja tema kodulinnade vahel asuvad ning kuhu teil mõlemal kõige soodsam reisida oleks! Sealsamas saad kohe ka lennupiletid ära broneerida!

ChecktoCashup - system with mobile application and unique reference identifier bridging next generation barcodes with augmented information. To help Manufacturers establish direct interactions with consumers who wish to check product`s authenticity, while executing effective mobile engagement campaigns.

Rally+ - tarkvara nii arvutis kui mobiilis, seda nii online kui offline. Rally+ hõlmab riistvara ja seadmeid, et korraldada tipptasemel auto- ja motospordisündmusi. Rally+ ühendab korraldaja kõikide osapooltega, teeb auto- ja motospordisündmuse korraldamise lihtsaks, efektiivseks ja turvaliseks.

NetWorker Connect - veebiplatvorm ja mobiilirakendus, mis aitab kasutajal oma professionaalsest võrgustikust leida konkreetses kontekstis kasulikud kontaktid võimaldades visualiseerida kogu võrgustik kas geograafiliselt kaardile või kategoriseerida vastavalt kontaktide taustainfole.

Marina Ahoy - jahisadamatele mõeldud teenuste halduse ja turunduse platvorm (SaaS - Software as a Service). Tarkvara võimaldab meremeestel kasutada reaalajas väikesadamate teenuseid ning osapooltel mugavalt arveldada.

xLex - Legal Marketplace - õigusteenused vajavad ammuilma revolutsiooni. Tehnoloogia on olnud juba mitme sektori innoveerijaks mitu aastakümmet. Aeg on õigusteenuste käes. Meie tiim lubab uut algust täiesti uues õigusteenuste (ja laiemalt ka muude tugiteenuste) maailmas.

Dopamin - kasutajad annavad nõusoleku personaalse reklaami saamikseks läbi Dopamini äppi ja tarbivad seda neile sobival ajahetkel. Reklaami tarbimise eest premeeritakse kasutajaid rahaga, mida nad saavad läbi Dopamini äppi kasutada tasuliste sisuteenuste tarbimiseks.

ReStockly - rakendus, mis seob omavahel toitlustuskohti ja hulgimüüjaid. Kuna kauba tellimine on aeganõudev ja millel võivad olla lisakulutused, siis meie idee teeb suhtluse nende vahel väga lihtsaks ja kiireks. Kõigest sisesta oma mobiili või tahvlisse, mida soovid tellida ja vajuta "saada" nuppu!

SIBIS - nutikas talukaupade tellimislahendus annab linnainimesele võimaluse kiirelt talukaup kohalikelt väiketootjatelt koju tellida. SIBISe eesmärk on propageerida talutoodangut ja värsket puhast Eesti toitu.

QuickPic - mobiilirakendus, mille kaudu saab otse telefonist ilmutada pilte paberikandjatele, sealhulgas valides enda jaoks kõige sobilikuma teenusepakkuja ja hinna. Võimalusel saab tellitud pildid ka postiga koju saata.

Headtime - muudame laste nutiseadmes veedetud aja õpetlikuks, vanematega koosveedetud ajaks. Arendame harivaid ja arendavaid mänge väikelastele, mis on puhtad, lihtsad ja reklaamivabad. Mängud on mõeldud mängimiseks koos vanematega ja keskenduvad lapse iga arvestavalt loogika ja seoste loomise arendamisele.

SimpleAsThat - toode pakub valmisriiete kauplustele uudset lahendust kliendikogemuse parandamiseks. Tegemist on teenindust hõlbustava tootega, mis võimaldab kliendil kaupluse riietuskabiinis suhelda arvuti abil teenindajaga.

FeelingStream - customers only stay with service providers if they feel happy and get an enjoyable experience - otherwise, they just leave. We help companies detect customer feelings and perceptions without asking them. Any business can be improved with happy customers.

Broneeritöömees.ee - veebileht, mis vahendab väiksemate ehitus- ja remonditööde teenust.

Logify - automaatne sõidupäevik Android ja iPhone nutitelefonides. Telefon registreerib automaatselt kõik tehtud sõidud ning laeb need automaatselt aruannete koostamiseks pilveteenusesse.

ZapWire - ettevõte, mis vahendab pankadevahelisi SEPA makseid, et muuta raha liikumine kiiremaks, kui täna Eesti ja Euroopa panganduses võimalik. ZapWire kaudu on ülekandeid võimalik teha minutitega, mitte tundide või päevadega.

FlexiBell - lihtne uksekell ja kommunikatsiooniseade, mis on mõeldud kasutamiseks ustele ja väravatele. Ta võimaldab koduomanikel, ettevõtjatel ja B&B-del suhelda külalistega ning anda neile vajadusel ligipääs oma territooriumile. Seda kõike kasutades vaid telefoni.

Agronopsik - põllumaade terviklahendus (potensiaal, väärtus, omahind, rentaablus igal kultuuril), katastrinumbri või PRIA põllumasiivinumbri alusel.

Players-Tracking.com - salvestame mängijate liikumise väljakul, visualiseerime liikumised ja loome andmed analüüsiks.

MediKeep - mobiilirakendus, mis toimib kui koduse ravimikapi interaktiivne meelespea. Kasutaja teab, mis tal kodus on, ravimi infolehed ei ole enam kunagi kadunud ja äpp annab ka teate selle kohta, kui kodus on ravimeid, mida ei tohiks koos võtta!

SafeBox travel - pakub selle kasutajatele teenust reisidokumentide turvaliseks hoidmiseks internetikeskkonnas ning välisriikides reisides ootamatude hädaolukordadega toime tulekuks professionaalset ning kiiret abi.

Hopp - mobiilirakendus, mis ühendab sind juhtidega, kellel on autos vabu kohti. Autojuht postitab sõidu Hoppi. Sõitja valib omale sõidu hinna või väljumisaja järgi ning paneb ennast sõidule kirja. Juht kinnitab sõitja. Sihtkohta jõudes maksab sõitja juhile kokkulepitud tasu.

Uberfit - kasutajalt-kasutajale mobiilne platvorm, kus igaüks võib hakata eratreeneriks. Lihtsalt lülitad aplikatsiooni sisse, märgid ära, millises jõuasaalis ja mis kell oled valmis treeninguid läbi viima ning kasutajatel on võimalik lihsalt ja kiirelt sinu juhendamisel treenida.

Group2Fly - mobiilirakendus ja veebileht, mille kaudu saab korraga broneerida lende suurematele rahvusvahelistele gruppidele, kes lendavad ühte sihtpunkti erinevatest alguspunktidest. Ürituste korraldajate ajasäästu saab mõõta nädalates ja kuudes.

Ajujahi kõigi saja parema ideega saab tutvuda SIIN.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755