27. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jättis Tieto kaebuse Töötukassa hanke osas rahuldamata

Täna sõlmis Töötukassa lepingu hanke võitnud Nortaliga.
Foto: Raul Mee
Tallinna Halduskohus jättis täna tehtud otsusega rahuldamata Tieto esialgse õiguskaitse taotluse Nortali võidetud Töötukassa hanke osas.

Töötukassa tunnistas juhatuse otsusega Nortali pakkumise edukaks 7. oktoobril 2015. Tieto Estonia AS ja hankel osalenud Iglu OÜ koos ühispakkujatega vaidlustasid otsuse riigihangete vaidlustuskomisjonis (VAKO) ning 11. novembril otsustas VAKO jätta rahuldamata laekunud kaebused ja tunnistas õiguspäraseks Töötukassa otsuse.

Täna sõlmiski Töötukassa tarkvara arendus- ja hooldustööde teostamiseks lepingu Nortaliga.

Nortali äriüksuse juht Lauri Tammiste sõnul on seoses vaidlustega kaotatud väärtuslikku aega tööde teostamiseks ja seetõttu tuleb mõningate nõuete täitmiseks esmajärjekorras valida lihtsamad lahendused, kuid Nortal suudab lepingut vastavalt nõuetele ja tähtaegadele täita.

Tammiste sõnul ei ole Nortal otsustanud veel konkurentide kohtusse kaebamist laimu suhtes. „Me ei taha kohtuuksi kulutada, aga on selge, et laimu esitamine viimastel kuudel avalike kanalite kaudu on teeninud eesmärki kahjustada Nortali mainet ja soovi survestada suurt avaliku sektori institutsiooni läbi šantaaži edasi lükkama riigi jaoks üliolulist reformi,“ lisas Tammiste.

Lepingu kohaselt teostavateks töödeks on Eesti Töötukassa infosüsteemide, töötuna ja tööotsijana arvel olevate isikute ning tööturuteenuste osutamise menetlussüsteemi EMPIS, töövõime hindamise ja töövõimetoetuse menetlemise mooduli TETRIS, ekspertarstile mõeldud mooduli REDIS, aruandlusmooduli TKARU ning  dokumendihalduse süsteemi Alfresco tarkvara arendus- ja hooldustööde teostamine. Esimeses etapis teostavate tööde üleandmise tähtaeg on 29.12.2015.

Täna sõlmitud raamleping kehtib kuni 2018. aasta lõpuni.

Nortal on rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte. Nortal annab tööd 550 spetsialistile, kes teostavad ärikriitilisi ning suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas. Ettevõtte prognoositav käive 2015. aastal on üle 45 miljoni euro.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755