30. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujahi võistlusel jätkab 10 IT-ideed

Mobiilirakenduse Tippy meeskond oli üks õnnelikest 30 hulka pääsenutest.
Foto: Tauno Pääslane
Pühapäeval toimunud pitchimisvõistlusel selgitati välja kolmkümment paremat ideed, mis pääsevad edasi. Infotehnoloogilisi ideid oli edasipääsenute hulgas kümme.

40-st IKT valdkonna ideest pääsesid edasi:

Marina Ahoy - jahisadamatele mõeldud teenuste halduse ja turunduse platvorm (SaaS - Software as a Service). Tarkvara võimaldab meremeestel kasutada reaalajas väikesadamate teenuseid ning osapooltel mugavalt arveldada.

SafeBox travel - pakub selle kasutajatele teenust reisidokumentide turvaliseks hoidmiseks internetikeskkonnas ning välisriikides reisides ootamatude hädaolukordadega toime tulekuks professionaalset ning kiiret abi.

Rally+ - tarkvara nii arvutis kui mobiilis, seda nii online kui offline. Rally+ hõlmab riistvara ja seadmeid, et korraldada tipptasemel auto- ja motospordisündmusi. Rally+ ühendab korraldaja kõikide osapooltega, teeb auto- ja motospordisündmuse korraldamise lihtsaks, efektiivseks ja turvaliseks.

Foxcademy - arendab interaktiivset pilves paiknevat õppeplatvormi mis analüüsib kasutajate õppeharjumusi ja loob igale õpilasele individuaalse õppeprogrammi võttes arvesse personaalseid õppimisega seotud erisusi.

Wisemile - nutirakendus, mille abil loome sotsiaalset transpordi võrgustikku. Inimeselt inimesele transport reisijate ja pakkide veoks.

Helpific - veebiplatvorm, mis ühendab vabatahtlikud abivajajatega. Ühelt poolt pakume lihtsat ja mugavat võimalust teha vabatahtliku tööd, teiselt poolt pakume erivajadustega inimestele võimalust leida kiirelt ja mugavalt vabatahtlikke, et elus paremini toime tulla ja ühiskonnas aktiivsem olla.

Need2Park - tarkvara, mis on sobilik parkmisplatsi omanikele ja halduritele. See lahendus aitab parkimisplatsi omanikel ja halduritel mugavalt hallata parkimisplatsi ja jagada infot parkijatega. Läbi infovahetuse saab parkija teada hinna ja vabade kohtade olemasolust enne parkima.

FeelingStream - customers only stay with service providers if they feel happy and get an enjoyable experience - otherwise, they just leave. We help companies detect customer feelings and perceptions without asking them. Any business can be improved with happy customers.

5sec - sotsiaalmeediavõrgustik, kuhu kasutajad saavad postitada igast päevast 5 sekundi pikkuse videoklipi. 5seci teeb huvitavaks see, et kasutajad saavad meie veebikeskkonnas oma filmitud klipid liita üheks suureks filmiks kokku, lisades vajadusel sinna ka muusika. Klippe saab filmida 5sec appiga.

Tippy - võimaldab jätta jootraha ja tagasisidet mobiiliga.

SEB Balti äriinnovatsiooni juhi ja Ajujahi žürii liikme Mart Maasiku sõnul ületas nädalavahetusel nähtu ootuseid ning valiku tegemine osutus väga keeruliseks. Maasikut rõõmustab, kuidas Eesti ettevõtlusmaastik koostööd teeb. «Ajujahilt otsivad kiirendust meeskonnad ja ideed, mis on sündinud Garage48, Vunk’il, õpilasfirmadena või ülikoolide juures toimuvatel ettevõtluskonkurssidel,» selgitas ta. 

Nortali eHealth ärisuuna juht Taavi Einaste tõi välja, et talle meeldisid väga nii tartlaste Rally+ kui saarlaste Marina Ahoy. «Nende puhul oli aru saada, et inimesed tunnevad oma valdkonda suurepäraselt,» ütles ta.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755