7. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka ja Martin Villig kuulutati konkursi "Silmapaistev Noor Eestlane 2015" laureaatideks

Taavi Kotka valiti Silmapaistva Noore Eestlase konkursi laureaatide hulka.
Foto: Raul Mee
Nädalavahetusel toimus Tallinnas Ettevõtlike Noorte Koja poolt korraldatud konkursi "Silmapaistev Noor Eestlane 2015" laureaatide väljakuulutamine.

Silmapaistva Noore Eestlase (TOYP - Ten Outstanding Young Persons) programmi eesmärgiks on tunnustada noori, kes on sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid ühiskonnas ning motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondlikku vastutustundlikkuse poole.

Sel aastal pretendeerisid laureaadi tiitlile rekordilised 17 kandidaati, kelle hulgast žürii valis välja kolm - Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IKT-asekantsleri Taavi Kotka, Taxify kaasasutaja Martin Villigi ning Kiusamisvaba kool algataja ja ökojäätist tootva ettevõtte LaMuu kaasomaniku Rasmus Raski. Kõik kolm laureaati esitatakse edasi ülemaailmsele konkursile.

IT valdkonnas karjääri teinud Taavi Kotka on oma noore ea kohta andnud suure panuse sellesse, et Eestit tuntakse kui innovatiivset e-riiki. 2014. aastal koos Ruth Annuse ja Siim Sikkutiga Arengufondi ideedekonkursile välja käidud 10 miljoni e-eestlase idee on tänaseks jõudnud reaalse 7000 e-eestlaseni, kelle poolt on Eestisse loodud 240 uut ettevõtet.

Taxify ning Garage48 kaasasutaja Martin Villig on algatanud ja koordineerib tänaseni mitmeid Eesti startupide kogukonna tegevusi nagu Eesti startupide nimekiri #EstonianMafia Wall of Fame, Crowdsourced andmebaas Eesti startupi firmade rahastamisest ning Eesti Startup ürituste avatud Google Calendar. Martini osalusel ja juhtimisel on loodud mitmeid edukaid internetilahendused nagu Pensionikeskus.ee, Skype kliende iseteenindusportaal ning loomulikult Taxify mobiilirakendus.

Laureaadid valis välja 10-liikmeline žürii, kuhu kuulusid Euroopa Parlamendi liige Marju Lauristin, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kauaaegne direktor Anzori Barkalaja, muusik Luisa Värk, pankur ja ettevõtja Erkki Raasuke, 2014. aasta Silmapaistev Noor Eestlane laureaat, õppejõud ja koreograaf Jüri Nael, Eesti Geenivaramu vanemteadur Lili Milani, Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Kaspar Ilves, Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap, 2014. aasta Silmapaistev Noor Eestlane laureaat ja moedisainer Reet Aus, tippsportlane Gerd Kanter.

Programmi Silmapaistev Noor Eestlane raames tunnustatakse noori inimesi vanuses 18.-40. eluaastat, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning kes algatavad positiivseid muutusi.

Igal aastal tunnustab Rahvusvaheline Ettevõtlike Noorte Koda (JCI - Junior Chamber International) üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest kümnes erinevas kategoorias. Laureaatide nimekiri hõlmab näiteks ka Elvis Presleyt ja Jackie Chani. Eestlastest on pälvinud selle tiitli 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal e-valimiste süsteemi looja Tarvi Martens. 2014. aasta konkurssi tulemustest lähtuvalt esitas Eesti Ettevõtlike Noorte Koda maailmakonkurssile Jüri Naela, Reet Ausa ja Mattias Lepa kandidatuuri.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755