9. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple peatas interneti-TV teenuse arendamise

Apple`i logo.
Foto: EPA
Apple on peatanud interneti-TV otseülekande teenuse plaanid ning arendab edaspidi platvormi, mille kaudu saavad meediafirmad oma tooteid klientidele müüa, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile.

Apple’i plaan müüa 14 kanaliga interneti-TV teenust 30-40 dollarise kuutasu eest on saanud mitu tagasilööki. Nimelt tahavad meediafirmad saada oma programmide eest oodatust rohkem raha, teatas üks asjaga kursis olev inimene.

CBS Corpi tegevjuht Les Moonves ütles teisipäeval toimunud konverentsil, et Apple paneb oma otse-TV plaanid „ootele“.Apple’i probleemid iseloomustavad olukorda, kus uutel internetipõhistel teenusepakkujatel on keeruline meediafirmasid veenda, et tavapärane TV-teenus, mille kuutasu on umbes 85 dollarit, vajab rekonstrueerimist. Takistuse ületamiseks on kaks võimalust – Apple tõstab teenuse hinda või lepivad meediafirmad väiksema rahaga.Praegu keskendub tehnoloogiahiid aga strateegiale, mis tegi edukaks iPhone’i – App Store’i avamine teistele arendajatele, et nad saaksid oma tooteid klientidele müüa. Apple on näinud, et paljud meediafirmad on televisiooni puhul just sellist lähenemist kasutanud.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755