9. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu ülikool ehitab oma IT-keskuse

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm.
Foto: Andres Tennus/TÜ
Kavandatava IT-keskuse eesmärk on viia teadus- ja õppetöö kvaliteet ja kvantiteet ning koostöö ettevõtlussektoriga uuele tasemele.

"Eesti IT-valdkond on läbi teinud kiire kasvu ja tänase koolitussüsteemi jätkumisel suudetakse IKT-sektori täiendavast tööjõuvajadusest mõne aasta pärast Eesti ülikoolidest tulevate spetsialistidega rahuldada vaid kolmandik," ütles Tartu ülikooli rektor Volli Kalm.

"Kavandatav IT-keskus kujutab endast tänapäeva nõuetele ja parimale praktikale vastavat ruumilist keskkonda, mis ühelt poolt tagaks üliõpilaste tõusvale arvule vastava optimaalse pinna teadus- ja õppetööks, teiselt poolt aga soosiks erinevate osapoolte (üliõpilased, õppejõud, teadlased, ettevõtjad) vahelist koostööd. See aitab realiseerida IT-valdkonna potentsiaali Tartu ja Eesti majanduse edendamiseks," selgitas Kalm.

IT-keskus tuleb Narva maanteele Oeconomicumi lähedale. Valikus oli ka ülikooli teaduslinnak Maarjamõisa väljal, kuid Kalmu sõnul aitas Narva maantee kasuks otsustada võimalus integreerida keskus ülikooli koostööpartneritega, sealhulgas  tänaseks juba kesklinna koondunud IT- ettevõtetega praktikavõimaluste ja koostöö arendamiseks.

Keskuse ehitamiseks on taotletud rahastust ASTRA programmist. Tulevase IT-keskuse hinnanguliseks üldpinnaks on 13 500 m2.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755