15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Signwise jõudis ennustatud pankrotimenetlusse

Signwise`i juht Tiit Anmann.
Foto: Andres Haabu
Riigilt sadu tuhandeid eurosid tuge saanud idufirma Cross Borders Trust Service, mille kaubamärk on Signwise, on jõudnud pankrotimenetlusse. Äripäev kirjutas pankrotimenetluse võimalikkusest juba oktoobris.

Kohus määras ajutiseks pankrotihalduriks Oliver Ennoki, kelle sõnul toimub järgmine istung 12. jaanuaril, mil kohtul tuleb otsustada ettevõtte maksejõuetuse üle.

Oktoobris tunnistas Signwise'i juht Tiit Anmann Äripäeva toimetuses, et Signwise'i kaubamärgiga seotud ettevõtetel on võlgnevused, ent nad tegelevad aktiivselt uute investorite otsimisega, finantseerimiste kaasamisega, et kohustusi täita. Täna ei vastanud Anmann aga ei telefonile ega ka e-kirjale.Signwise on tuntud kui üks Eesti edukatest idufirmadest. Firma pakub delikaatsete isikuandmete pilves hoidmise ja digiallkirjastamise teenust. Ettevõtte kodulehel kiidavad teenust nii Arengufond, TF Pank kui ka Fusion Varahaldus. Firma suurklient on ka tööturegister. Signwise'i on investeerinud tuntud ettevõtjad, näiteks Alar Tammingu suurosalusega AS Tavidiga ning IT-visionäär Linnar Viik, samuti Mobi Solutions OÜ. Lisaks on ettevõte saanud EASilt toetusi kolmel korral, kokku üle 300 000 euro. Tänavu kevadel osales firma aga Arengufondi programmis, mis aitas 20 Eesti idufirmal müüki käivitada. Muu hulgas on Signwise'i tegevjuht Tiit Anmann saatnud Eesti Vabariigi presidenti Toomas H. Ilvest äridelegatsioonis. Viimati oktoobri alguses, USAs.

Autor: Marta Jaakson, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755