Kaljurand: mida rohkem IT-d kasutame, seda haavatavamad oleme

küberturvalisus
Välisminister Marina Kaljurand Washingtoni mõttekojas CSIS.

“Eesti kuulub nende riikide hulka, kelle jaoks küberruum on riigi ja ühiskonna eduka toimimise ja arengu küsimus. Ehitades e-riiki, peame arvestama aga ka asjaoluga, et mida rohkem kasutame IT-d, seda haavatavamad oleme,” rääkis välisminister Marina Kaljurand Washingtoni mõttekoja CSIS (The Center for Strategic and International Studies) küberteemalisel arutelul.

Välisminister lisas, et oluline on, et riigid täidaksid rahvusvahelisest õigusest tulenevaid kohustusi ja mõistaksid selgelt hukka rahvusvahelise õiguse rikkumised nii küberruumis kui ka „füüsilises maailmas”.

“Näeme võimalust ja vajadust koostööks riikide, akadeemia ja erasektori vahel küberruumiga seotud rahvusvahelise õiguse ja riikide praktika kaardistamisel ja süvendatud uurimisel,” ütles Kaljurand.

Peale ministri sõnavõttu toimus arutelu ÜRO küberekspertide töögrupi (UNGGE) saavutustest, järgmistest sammudest ning koostöövõimalustest küberruumi stabiilsusesse ja turvalisusesse panustamises. Lisaks ministrile osales arutelus USA välisministeeriumi küberteemade koordinaator Chris Painter, Microsofti küberpoliitika direktor Angela McKay, New America instituudi küberturvalisuse ekspert Ian Wallace, Georgetowni ülikooli õigusinstituudi direktor Catherine Lotrionte ja Carnegie Endowment for International Peace välispoliitika mõttekojast Tim Maurer.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara