Idufirma autod hakkavad e-poest tellitud toidukotte vedama

Wisemile
Idufirma Wisemile logo.

Inimestevahelise sõidujagamise platvormi loonud idufirma Wisemile autojuhid hakkavad ka e-poest tellitud toidukotte vedama.

Wisemile´i juhi Arti Küti sõnul saavad e-poest tellitud toidukotid klientidele kätte toimetada igapäevaselt töö ja kodukoha vahet liiklevad inimesed. „Eraisikust autojuhid teevad seda kordades odavamalt ja kiiremini kui kullerettevõtted, kuna Wisemile´i autojuhid ei pea tegema spetsiaalset lisasõitu, vaid nad toimetavad toidukotid otse oma naabruses elavatele inimestele,“ selgitas Kütt pressiteates. Eestis võiksid nendeks toidukauplusteks Wisemile´i teatel olla e-Selver, e-Maxima ja Prisma veebipood. Ent sama skeemi saab kasutada ka muudest veebipoodidest ning oksjonikeskkondadedest soetatud kaupade transpordiks. Wisemile´i visiooniks on Küti sõnul luua ühtne, terviklik ning hästi toimiv transpordivõrgustik, mis aitab säästa inimeste kulutusi. Samuti on sõidujagamisel suurem sotsiaalmajanduslik ning ökoloogiline efekt, kuna sõidujagamine aitab vähendada kõrgest liikluskoormusest tulenevaid ummikuid ning kasvuhoonegaaside emissiooni, lisas ta. Konkursil Ajujaht on Wisemile oma sõidujagamise ning veebipoodide transpordiplatvormi ideega jõudnud 30 parema hulka. Võitja selgitatakse välja kevadel. Selleks ajaks on Wisemile´il kavas veebipoodide transpordiplatvorm turule tuua. Wisemile asutas pool aastat tagasi tasuta sõidujagamise rakenduse, mis ühendab autojuhid sama teekonda sõita soovivate reisijatega. Autojuhtidel on läbi Wisemile´i äpi võimalus oma igapäevased sõidud kirja panna ning samal teekonnal sõitvaid reisijaid lisatasu eest peale võtta. Näiteks Tallinna-Tartu suunal on enamasti sõidu hind viis eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

Teabevara