Autor: ITuudised.ee • 6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmad näitavad Tallinnas uudistooteid

Iduettevõtte Heelosophy kaasasutaja Seren Eilmann.
Foto: Andres Haabu
Sel laupäeval esitlevad Eesti tehnoloogia iduettevõtted Tallinnas koostöökeskuses Garage48 HUB oma uudistooteid.

Ürituse eesmärk on viia riistvaralised iduettevõtted ja väikefirmad kokku esmaste kasutajatega. Kohapeal saadud vahetu tagasiside ja otsekontakt annab nii müügikogemuse kui ka motivatsiooni maailma vallutamiseks, teatas Garage48. Soovijad saavad endale eksklusiivset toodangut ürituse ajal ka soetada.

Nutikaid kingade sisetaldu arendava iduettevõtte Heelosophy kaasasutaja Seren Eilmanni sõnul on tegu oodatud üritusega. "Iga uudse tootega turule tulija suurim väljakutse on leida just need õiged kanalid, kuidas kliendini jõuda. Heelosophyl on väga hea meel, et Garage48 ja Tech Sisters on võtnud enda kanda sellise ürituse korraldamise, kus ägedad tooted leiavad uusi fänne ja, miks mitte, koostööpartnereid. Ootame põnevusega seal osalemist ja oma sensorite ning tugitaldade näitamist," märkis ta pressiteates.

Oma tooteid esitleb 11 iduettevõtet, kes on alguse saanud kas Garage48 arendusnädalavahetusest, TehnoHackilt või läbinud Buildit-kiirendi. Väljapanekul osalevad Heelosophy, FlexiBell, Etnobird, the O, Wolfprint 3D, Sympower, Modus, Medikeep ja teised alustavad ettevõtted koos nende esindajatega.

Laupäevase ürituse partnerid on Garage48, GrabCAD ja Tech Sisters.

GrabCAD Eesti juhi Irena Mändmaa sõnul on tegu ülivajaliku ettevõtmisega, mis annab idufirmadele võimaluse saada kliendilt tagasisidet toote või prototüübi disaini, funktsionaalsuse, kasutusmugavuse, hinna ja kõige muu osas, mis ettevõtjat huvitab ja aitab tooteid arendada. "Kel on aga tekkinud mõte, et kunagi võiks ka ise iduettevõtlusega alustada, siis antud üritus annab ideaalsed võimalused luua kontakte ja näha vahetult, kuidas asjad käivad," lisas ta.

Garage48 on rahvusvaheline arendusnädalavahetuste sari, mille eesmärk on arendada ideedest töötav prototüüp 48tunnise intensiivse meeskonnatööna. Garage48 on alguse saanud 2010. aastal Eestis ning praeguseks on hackathone korraldatud neljal mandril ja aidatud luua üle 600 töötava prototüübi, üle 30 iduettevõtte ja inspireeritud 4000 osalejat.

MTÜ kogukond Tech Sisters on IT ja tehnoloogia alal töötavaid naisi koondav alagatus, mille eesmärk on motiveerida ja koolitada IT-naisspetsialiste.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755