Autor: ITuudised.ee • 6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mooncascade´i tarkvaratestijad Euroopa kümne parima seas

Mooncascade´i asutaja ning juht Asko Seeba.
Foto: Asko Seeba
Tarkvaratestimise maailmakarikale konkureeriv mobiilirakendusi arendava Eesti firma Mooncascade võistkond pääses Euroopa eelvoorus kümne parima hulka.

Mooncascade osales Software Testing Cup Euroopa eelvoorus võistkonnaga koosseisus Anu Einberg, Madis Kangro, Uuno Puus ning Vaido Vähk. Tiimidel tuli kolme tunni jooksul lahendada ülesanne - leida testitavas tarkvararakenduses vead, sisestada need veahaldusvahendisse ning esitada raport parendusettepanekutega. Testitavaks rakenduseks oli mobiilne reisiagent, mis võimaldab iseseisvalt planeerida reise ja teha broneeringuid.

Mooncascade’i testijate meeskonna juh Vaido Vähk kinnitas, et tegu oli keerulise ülesandega, millel oli arvukalt erinevaid lahendusvõimalusi. "Parima valimise teeb raskeks just see, et kõike testida ei jõua ning igal meeskonnal tuli seada oma fookus ja prioriteedid. Efektiivseima lahenduse otsustab žürii, sest igal lähenemisel olid omad head ja vead," selgitas ta pressiteates.

Mooncascade´i asutaja ning juht Asko Seeba märkis, et Euroopas esikümnesse jõudmine on saavutus, mis tõestab Eesti võimekust IT-valdkonnas maailmatasemel kvaliteeti pakkuda. "Oleme oma töötajate üle väga uhked - eriti kuna initsiatiiv võistlusel osaleda tuli just nende poolt. Oma visaduse ning taibukusega on nad kahtlemata saadud tunnustust väärt," ütles ta.

Lõppenud aasta novembris toimunud Software Testing Cup Euroopa eelvoorus osales 75 meeskonda rohkem kui 15 riigist. Lõpliku paremusjärjestuse avaldab žürii jaanuari jooksul. Euroopa parimaks valitud meeskond pääseb edasi Software Testing World Cupi finaalturniirile Saksamaal.

Mooncascade on Eesti suurim mobiilirakendusi arendav ettevõte, kelle koostööpartnerite hulka kuuluvad Põhjamaade telekomid Elisa, Tele2 ja TeliaSonera, mitmed idufirmad nagu Parku ja TransferWise, samuti Fortumo ja Yoga.

2007. aastal loodud Mooncascade´is töötab 56 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755