Autor: ITuudised.ee • 7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norras IT-firma ostnud Uptime soovib käibe kahekordistada

Uptime´i osanik ja tehnoloogiajuht Raimo Seero.
Foto: Veiko Tõkman
Aasta lõpus Norras IT-firma ostnud Uptime soovib lähiaastail oma senise käibe kahekordistada, kinnitab intervjuus Uptime´i tehnoloogiajuht Raimo Seero.

Eero Tohverile ja Raimo Seerole kuuluv IT-firma Uptime ostis detsembris Norra-Rootsi IT-ettevõtte Comperio AS. Küsimustele vastab Raimo Seero.

Milliseks prognoosite ühinenud ettevõtte selle aasta käivet ja kasumit?

Seoses Comperio omandamisega kasvame arvestatavalt ja plaanime lähiaastatel oma käivet kahekordistada. Uptime´i käive oli mullu viis miljonit eurot  ja kasum 566 000 eurot.Kuidas tehinguni jõudsite, oli see müüja või ostja initsiatiiv?

Oleme juba aastaid Skandinaavia turul teenust pakkunud ja uusi kliente otsinud ning tundnud, et kui meil oleks kohapeal oma meeskond, suudaksime oma klientidele nendel turgudel suuremat lisaväärtust pakkuda. Seetõttu oleme otsinud ettevõtteid, kellega koos võiks midagi tõsisemat teha.Seega põhilised põhjused Comperiot osta olid esiteks meie strateegiline soov Norra ja Rootsi turgudele senisest jõudsamalt laieneda, teisalt jätsid Comperio meeskond, kliendiportfell ja kompententsid meile väga hea mulje ning meil tekkis omavahel hea klapp.Nendepoolne põhjus müümiseks oli eelkõige see, et nende väga tugev, kuid samas kitsas otsingutehnoloogia kompetents hakkas kasvu mõistes liiga kitsaks jääma. Seega oli neil valik, kas laienemiseks ise kedagi osta või siis omakorda leida strateegiline investor. Kuna läbirääkimiste käigus kinnistus arusaam, et Uptime võtab selge initsiatiivi Comperio edasiseks arendamiseks, leidsid nad, et Uptime grupiga liitumine oleks parim viis nende tiimil ja klientidel edasi liikuda.Kuidas muutub tehingu tulemusel Uptime´i teenusteportfell, sealhulgas kas lisandub midagi täiesti uut?

Ostu osas näeme efekti vastastikuste ressursside ja kompetentside kasutamisel. Uptime´i jaoks lisandub tugev otsingutehnoloogia võimekus, mida säärases mahus seni kasutada polnud. Näiteks Big data töötlemise tehnoloogiad nagu Elastic, Solr, Neo4j, FAST ESP, VirtualWorks.Kas Uptime võtab Comperio juhtimise üle ja töötajad tulevad Uptime´i?

Meie huvi on Comperiot kui iseseisvat ettevõtet kasvatada, laiendades teenusteportfelli ja jättes alles olemasoleva võimeka juhtkonna. Kõik töötajad jätkavad samas ametis, tegeledes seniste ja uute põnevate projektidega. Soovime kasvatada meeskondi kõigis kontorites ja värvata juurde uusi inimesi. Üksteise tööjõudu saame kasutada sisetellimuste näol. Kindlasti ei jäta me kasutamata ka võimalust täiendada Comperio võimekust Uptime´i tugeva tarkvaraarenduse ja SharePoint´i kompetentsiga.Nii et Comperio jätkab neis riikides oma senise nime all?

Comperio liitub Uptime´i grupiga kui tütarettevõtte, kohapealsed esindused jätkavad oma kliendiportfelli teenindamist senise nime all. Skandinaavia pole üksnes müügikanal, vaid meie jaoks on oluline, et sealsed meeskonnad oleksid võimelised ka iseseisvalt toimima.Teisalt, olles ühtse grupi liikmed, saavad kõik olemasolevad Uptime´i Eesti ja Skandinaavia kliendid kohaliku esinduse nendes riikides.Kas Comperio osanikele kuulub tehingu tagajärjel ka osalus Uptime´is või väljusid nad sellest ärist täielikult?

Uptime omandas 100% Comperiost. Ettevõtte senised omanikud ei olnud enam aastaid äris aktiivselt tegevad ja nägid potentsiaali ettevõtte arenguks just koostöös Uptime´iga. Meie selge soov oli omandada enamus ning läbirääkimiste käigus jõudsime selleni, et omandasime kogu ettevõtte ning senised omanikud väljuvad ärist täielikult.Senised Comperio tegevjuhid koos oma meeskondadega jäävad vastutama kohalike kontorite eest Uptime´i grupi koosseisus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755