Autor: ITuudised.ee • 7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify vahendas mullu 2,2 miljonit tellimust

Taxify looja Markus Villig.
Foto: Andres Haabu
Taksoäpi Taxify kasutamine suurenes mullu Eestis neli korda, kokku vahendati 2,2 miljonit tellimust.

Taxify arendusjuhi Martin Villigi sõnul oli mullune ettevõtte jaoks kiire kasvu aasta. "Detsembris ületas klientide arv Euroopas 500 000 piiri," kinnitas ta pressiteates.

Taxify kaudu sai aasta jooksul tellimusi 3163 taksojuhti Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kuressaares.

Keskmiselt jõudis auto kliendini nelja minutiga, mis on üle kahe minuti kiirem võrreldes Taxify platvormil töötanud taksofirmade dispetserkeskustega. Tänu tekkinud efektiivsusele sõitsid Taxify taksojuhid aastaga 3,1 miljonit kilomeetrit vähem ja seetõttu säätsid enam kui 253 000 liitrit kütust, kinnitas taksoäpi looja pressiteates.

Aasta jooksul jätsid kliendid juhtidele 694 000 reitingut, millest 93% olid maksimaalsed ehk viietärnised hinnangud.

Mullu olid kõige populaarsemad taksosõitude sihtkohad Tallinnas lennujaam, bussijaam ja korstnapühkija kuju ööklubi Hollywood juures. Järgnesid sadama D-terminal, Viru tänav, Balti jaam, Telliskivi loomelinnak, sadama A-terminal, Kristiine keskus ja Ülemiste keskus.

Välisriikides kasutasid Taxify teenust 14 256 Eesti mobiilinumbriga klienti, kõige populaarsemad sihtriigid oli Läti, Soome, Leedu, Valgevene ja Gruusia.

2013 loodud Taxify tegeleb takso tellimise mobiilirakenduste ja dispetsertarkvara arendamisega. Taxify tegutseb tänaseks kaheksas riigis ja on kaasanud 1,5 miljonit eurot investeeringuid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755