Autor: ITuudised.ee • 13. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia lõi fondi insenerihariduse edendamiseks

Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo
Foto: Erik Prozes
Eesti Energia asutatud fondi Insenergia eesmärk on insenerihariduse edendamine ja toetamine viisil, et noorte huvi selle eriala vastu kasvaks ning õppe sisu muutuks huvitavamaks.

"Energeetika arengu seisukohalt on nutikate inseneride pealekasv võtmetähtsusega. Ala jätkusuutlikkus sõltub sellest, kui efektiivseid lahendusi oskavad tulevikutegijad välja pakkuda ja ellu viia. Samas näeme, et huvi inseneriõppe vastu on täna üsna madal. Otsustasime eriala populariseerimisele omalt poolt kaasa aidata ning toetada innovaatilisi ideid ja õppe huvitamaks muutumist," selgitas Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo pressiteates.

Fondi aastane maht on 20 000 eurot. Fondi kaudu saab taotleda toetust ideedele, mis innustavad noori valima edasiõppimiseks insenertehnilise eriala või siis aitavad juba õppivates noortes säilitada huvi antud valdkonna vastu. Taotlusi saavad esitada kõikide Eesti ülikoolide õppejõud ja tudengid. Taotlusvoor on avatud 22. jaanuarini.Toetust võib taotleda näiteks insenertehniliste erialadega seotud õppematerjalide väljatöötamiseks, õppekäikude, teaduslaagrite või -ringide korraldamiseks, seminaride, õppepäevade läbiviimiseks.Toetatavad projektid selguvad veebruari alguseks. Need valib välja Eesti Energia komisjon lähtudes sellest, kuivõrd tugevalt on algatuse mõte seotud fondi eesmärkidega, kui suure mõjuga on projekt ning kas selle sisulistesse tegevustesse on kaasatud ka Eesti Energia.Toetus makstakse välja lõpparuande alusel pärast toetatava tegevuse toimumist või koostatud materjali valmimist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755