Autor: ITuudised.ee • 13. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 juht rahastab idufirmat TransferFast

Tele2 Eesti juht Argo Virkebau.
Foto: Raul Mee
Tele2 juht Argo Virkebau osales ühe investorina finantssektoris tegutseva Eesti idufirma TransferFast järjekordses rahakaasamise voorus.

Aasta esimestel päevadel lõppenud teise investeeringute kaasamise vooru käigus sai TransferFast 150 000 eurot. Koos mullukevadise rahastusega on kiireid pankadevahelisi ülekandeid pakkuv idufirma investoritelt kaasanud 250 000 eurot.

Teiste seas on mullu oktoobris tegevuse käivitanud TransferFasti ingelinvestoritena toetanud Tele2 Eesti tegevdirektor Argo Virkebau ja ettevõtja Indrek Prants.

Virkebau sõnul oli ta iduettevõtte toetamisest huvitatud suuresti tänu sellele, et on isiklikult korduvalt vajanud TransferFasti laadset teenust. "Tiim on kogenud ja oluliselt tugevam, kui enamikel iduettevõtetel. Minu jaoks on tähtis, et tiim on varasemalt ehitanud üles toimiva äri ning teinud ka eduka exiti. Samuti on TransferFasti tiim tõestanud, et võivad keskenduda ühele ärile aastateks, mitte ei tüdine sellest esimeste tagasilöökide korral," selgitas Virkebau pressiteates.

Tele2 Eesti juhi sõnul võiks tänane idufirma olla ühel päeval väärt vähemalt sada miljonit eurot.

Indrek Prants märkis, et sihikindla töö, hea õnne ja motiveeritud meeskonna koosmõjul on TransferFastil potentsiaali kasvada Euroopa mastaabis tugevaks finantstehnoloogia ettevõtteks.

"Mulle meeldib, et TransferFast pakub teenust, mis ei tule kellegi ega millegi arvelt, vaid seeläbi täidetakse üks lünk, mis suurte pankade liigse reguleerituse tõttu paratamatult tekkinud on," kommenteeris Prants oma ingelinvesteeringut.

TransferFasti kaasasutaja ning juhi Sergo Ulpuse sõnul kasutavad nad saadud investeeringut organisatsiooni arendamiseks, teenuse käivitamiseks äriklientide jaoks ning laienemiseks väljaspoole Eestit.

"Alustavale ettevõttele on investorite väärtus oluliselt suurem kui lihtsalt investeeritud summa. Kogenud ja tuntud investorite kaasamine näitab, et oleme siiani teinud asju õigesti ja annab suure tõuke edasiseks kasvuks," lisas ta.

TransferFast pakub kiireid pankadevahelisi ülekandeid Swedbanki, SEB, Nordea, Danske, Krediidipanga ja LHV pangakontode vahel. Keskmine ülekande kiirus jääb viie minuti kanti, teenus on kasutatav 24 tundi päevas ning seitse päeva nädalas. Ettevõtte teatel on nende teenus sama lihtne kui internetipanga külastamine. Kasutajaks registreerimine käib ID-kaardi vahendusel transferfast.eu lehel.

Keskmine ülekantav summa jääb idufirma teatel saja euro kanti. TransferFast on makseasutus, millele on tegevusloa väljastanud finantsinspektsioon.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755