Autor: ITuudised.ee • 14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdo Kalm sai Tallinna Sadama juhiks

Eesti Telekomi eksjuhist Valdo Kalmust sai Tallinna Sadama juht.
Foto: Raigo Pajula
ASi Tallinna Sadam nõukogu valis täna ettevõtte uueks juhatuse esimeheks senise Eesti Telekomi juhi Valdo Kalmu.

Enam kui saja kandidaadi seast välja valitud Kalm alustab tööd Tallinna Sadamas 1. märtsist.

Mullu novembri lõpus, kui Kalm andis Äripäevale intervjuu Eesti Telekomi juhi kohalt lahkumise teemal, küsis ajakirjanik, kas võib juhtuda, et Kalm otsib endale varsti hoopis uue väljakutse. "Selle üle ma ei tahaks praegu spekuleerida, millega see asi täpselt päädib. Seda praegu ei saa veel avaldada," vastas Kalm toonases intervjuus.

Täna Kalmu uude ametisse kinnitanud Tallinna Sadama nõukogu juhtiv Aare Tark oli aastail 1999-2014 Eesti Telekomi nõukogu esimees, osaliselt samal ajal oli Valdo Kalm ka Eesti Telekomi juhatuse esimees.

Novembris ametist taandudes kinnitas Kalm, et senise aktiivse juhtimise asemel hakkab ta nõustama Eesti Telekomi emafirma Telia Sonera Euroopa üksuses Balti ärisid. Eesti Telekomis ja selle erinevates tütarfirmades töötas ta pea 30 aastat.

Merendust on Kalm nimetanud juba ammu oma hobiks. Ta on harrastanud purjelauasporti ning oma kaatriga mereäärsest suvilast sõitmas käimist. 

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Aare Targa sõnul on Kalmu näol tegemist rahvusvahelise ettevõtte kauaaegse tippjuhi kogemusega inimesega, kes sobib hästi juhtima üht Eesti edukamat riigi omanduses olevat äriühingut.

"Kalmu kasuks rääkis tema pikk juhtimiskogemus ühest Eesti suurimast ja ajas palju muutunud ettevõttest, samuti väga tunnustatud ja laitmatu äriline taust, hea analüüsivõime ning tugev strateegilise mõtlemise oskus," kommenteeris Tark pressiteates.

Kalmu sõnul on Tallinna Sadama juhiks asumine talle uus ja vastutusrikas väljakutse. "Olen motiveeritud ja valmis andma oma panuse ettevõtte arengusse," lausus ta.

Tallinna Sadama uus juht näeb oma esmaste eesmärkidena nii ettevõtte hea maine taastamist, seniste peamiste tegevussuundade arendamist kui ka ettevalmistustööde lõpuleviimist parvlaevaliiklusega opereerimise alustamiseks.

"Minu eesmärgiks on Tallinna Sadama positsiooni tugevdamine konkurentsitihedal Läänemere kauba- ja reisijateveo turul. Selle aluseks on Tallinna Sadama, ettevõtte töötajate, klientide ja partnerite vastastikune usalduslik koostöö," sõnas Kalm.

TTÜs automaatika- ja telemehaanika eriala lõpetanud Valdo Kalm alustas 1986. aastal tööd Tallinna Telefonivõrgu hooldusspetsialistina, jätkas peainsenerina ning haldus- ning müügidirektorina. 1997. aastast kuulus ta Eesti Telefoni juhatusse ja alates 2000. aastast oli Elioni juhatuse esimees. 2003 sai Kalm EMT juhatuse esimeheks ning aastail 2007-15 oli ka Eesti Telekomi juhatuse esimees.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe konkursil oli kokku ligi sada kandidaati: 35 inimest esitasid avalduse avalikule konkursile ning neile lisandus personaliotsingufirma Amrop poolt sihtotsinguga leitud enam kui 60 kandidaati.

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamatekompleks. Sajaprotsendiliselt riigile kuuluv Tallinna Sadam koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski Lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755