Kallas: EL on maha maganud kaks innovatsioonilainet

Kaja Kallas
Europarlamendi liige Kaja Kallas.

Europarlamendi liikme Kaja Kallase sõnul on Euroopa Liit maganud maha kaks innovatsioonilainet: sotsiaalvõrgustikud ja jagamismajanduse.

"Esiteks siis, kui tekkisid sotsiaalvõrgustikud ja nüüd, jagamismajanduse tulles. Kui me ei taha järgmist digilainet maha magada, siis peame juba praegu seaduseid luues arvestama tehniliste uuendustega nagu asjade internet, suurandmed ja masinatevaheline kommunikatsioon," märkis ta pressiteates.

Europarlamendis vastuvõetud ja Kaja Kallase kaasautorsusega raportis rõhutatakse innovatsioonisõbralike poliitikate vajalikkusele ning võimalustele, mida uued tehnoloogiad meile pakuvad.

Eelmise aasta mais tuli Euroopa Komisjoni digiasjade asepresident Andrus Ansip välja ühtse digituru strateegiaga ning Kallase raport esindab parlamendi seisukohta sellest, mida tahetakse konkreetsetes valdkondades digitaalse ühtse turu kavas näha ja kuhu suunas regulatsiooni suunata.

Raport võeti vastu 551 poolthäälega. Vastu oli 88 saadikut ja erapooletuks jäi 39 saadikut.

"Mul on hea meel, et olen saanud kaasa rääkida ühel väga olulisel teemal, mis mõjutab kogu Euroopat paljudes eri sektoreis," selgitas Kallas. Ta lisas, et digitaalne ühisturg ei kata vaid internetis pakutavaid teenuseid, vaid puudutab  kogu Euroopa majandust ja ühiskonda laiemalt.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara