Autor: ITuudised.ee • 20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft annetab miljard dollarit

Microsofti juht Satya Nadella.
Foto: Merje Laasi, Microsoft Baltikumi personalijuht
Microsoft annetab miljard dollarit pilvandmetöötluse laiemaks kasutuselevõtuks teadlaste ja mittetulundusühingute seas.

Tarkvarafirma juht Satya Nadella teatas eile õhtul Davosi majandusfoorumil algatusest, millega pannakse ettevõtte pilveandmetöötlus rohkem teenima ühiskonna huve. Eesmärgi toetuseks annetab organisatsioon Microsofti Filantroobid miljard USA dollarit, et Microsoft saaks järgneva kolme aasta jooksul pakkuda töötegemisel täiendavat abi mittetulundusühingutele ja ülikooli teaduritele.

Microsofti Filantroobid on mullu detsembris loodud ettevõtte-sisese organisatsioon, mille eesmärk on suurendada heategevuslike projektide kaudu digitaalset kaasatust üle maailma.

Initsiatiivi raames jagatakse vabaühendustele ja ülikoolidele tasuta pilveteenuseid, et suurendada töötamise ja andmete säilitamise võimalusi, parandada organisatsioonisisest suhtlust ning muuta töötegemine kiiremaks ja mugavamaks.

"Pilveandmetöötlus ja sellega seotud teenused on üks kõige kiiremini arenev valdkond. Soovime, et sellest arengust saaksid oma töös rohkem kasu ka vabakond ja teadusasutused," selgitas Microsofti juht Satya Nadella pressiteates.

"Algatuse abil saavad enam kui 70 000 organisatsiooni ligipääsu tehnoloogiale, mis aitab neil oma töö kaudu lahendada ühiskonna jaoks olulisi väljakutseid ning seeläbi parandada inimeste heaolu," lisas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755