Autor: ITuudised.ee • 20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal müüs osa ärist ekstöötajaile

Nortali asutaja ning juht Priit Alamäe.
Foto: Veiko Tõkman
IT-firma Nortal müüs osa oma ärist ettevõtte endiste töötajate asutatud firmale, kel on partneriks sama ala ettevõte Lätist.

Kolme Nortali ekstöötaja osalusega Digital Mind Estonia omandas Nortalilt Eestis äriüksuse, mis tegeleb ettevõtete infohalduse tarkvara OpenText litsentseerimise, turustamise ja teenindamisega.

Digital Mind Estonia, ärinimega Digital Organization OÜ, on hiljuti loodud äriühing, mille ühisomanikeks on Läti äritehnoloogiate ettevõte Digital Mind AS ja kolm endist Nortali töötajat - Keit Kivisild, Hando Penu ja Raul Reiska.

"Soovime kõike head oma endistele kolleegidele OpenTexti meeskonnast ning oleme veendunud, et üleminek toimub sujuvalt ja olemasolevad kliendid saavad jätkuvalt kvaliteetset teenust," ütles Nortali juht ja asutaja Priit Alamäe pressiteates. „Nortal keskendub suure ühiskondliku mõjuga projektidele, tarkvara- ning ärikonsultatsiooniteenuste pakkumisele Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas," lisas ta.

Digital Mindi juhi Rinalds Sluckise sõnul on ettevõtte omandamine strateegiline samm, mis viib nad lähemale eesmärgile muutuda suurimaks ettevõtete sisuhalduse ja ärianalüüsi lahenduste pakkujaks Läänemere piirkonnas.

"Kasutades ühendatud kogemust ja oskusteavet nii Eestist kui Lätist, saavad sellest kasu meie kliendid mõlemal turul. Me võtame üle tulusa äri, millel on tohutu kasvupotentsiaal. Keiti, Hando ja Rauli liitumine Digital Mind Estonia partneritena tagab meile enam kui 30aastase kombineeritud teadmistepagasi OpenTexti lahendustega töötamisest Eestis. Nende arusaam kohalikust turust on hindamatu väärtusega," lisas Sluckis.

Alates 15. jaanuarist on Digital Mind võtnud Nortalilt üle kõik olemasolevad OpenTexti ja Kofaxi tarkvaraga seotud lepingud ja jätkab nende täitmist. Tehing hõlmab lepinguid klientidega, kelle hulka kuuluvad Eesti Pank, Telia Eesti, Danske Bank, Omniva, erinevad valitsusasutused ning veel mitmed ettevõtted pangandusvaldkonnast ja kommunaalteenuste sektorist.

Digital Mind plaanib äri Eestis laiendada, pakkudes tehnoloogilisi lahendusi koos kohaliku oskusteabega oma klientide äriprotsesside analüüsimiseks ja optimeerimiseks, aidates neil seeläbi saavutada paremaid ja mõõdetavaid äritulemusi.

2005. aastal Lätis asutatud Digital Mind AS on üks regiooni juhtivaid äritehnoloogiate eksperte ja muutuste haldamise partnereid, kelle kliendid asuvad Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas. Digital Mind on OpenTexti ja IBMi ettevõtlustarkvarade ametlik partner ja turustaja, samuti maailma ühe enim arenenud mobiilse ettevõtete sisuhalduse (ECM) rakenduse SeeCM arendaja.

11 aasta jooksul on Digital Mind viinud lõpuni üle saja projekti ettevõtte sisu- ja protsessihalduse ja automatiseerimise, ärianalüüsi ja teistes valdkondades klientidele, nagu Siemens Russia, DNB Bank, ABLV Bank, Läti Raudtee, Ergo jpt. Firmal on 23 töötajat ning mullune käive oli 1,8 miljonit eurot.

Nortal on rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte, mis keskendub järgnevatele ärivaldkondadele: e-valitsemine, tervishoid, telekommunikatsioon, tootmine ja logistika. Nortalil on esindused kümnes riigis ja ettevõte annab tööd 550 inimesele. Ettevõtte prognoositav käive mullu oli 45 miljoni eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755