Autor: ITuudised.ee • 21. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira rajab teletorni suure andmekeskuse

ASi Levira juhatuse esimees Mart Einpalu.
Foto: Veiko Tõkman
AS Levira rajab Tallinna teletorni kaasaegse andmekeskuse ning tõuseb suuruselt teiseks serverimajutuse pakkujaks.

Levira juhatuse esimees Mart Einpalu põhjenda seda ettevõtete üha kasvavate vajadustega kvaliteetse IT-teenuste järele. "Opereerides teletornis kogu infrastruktuuri, oleme leidnud kliendile sobiva lahenduse külmast ruumist kuni kaasaegsete kuluefektiivsete pilveplatvormideni, mis katavad firmade IT-vajadused igapäevase kontoritarkvara, tootmis- ja müügisüsteemide kui ka arendustegevuste osas," sõnas ta pressiteates.

Andmekeskuse väljaarendamisse investeerib Levira pea miljon eurot. Märtsis valmiv keskus hõlmab teletornis 300 ruutmeetrit ning sinna mahub kuni 50 serverikappi.

Seni on Leviral olnud kuus andmekeskust. Kuna nende ressurss on ammendunud, oli Levira pilveteenuste direktori Margus Uustalu sõnul loogiline jätk investeerida uude keskusesse. "Töötasime Euroopa parimate tavade põhjal välja väga ökonoomse ja kuluefektiivse lahenduse. Serverikeskust hakkame laiendama vastavalt nõudlusele, tagades iga kliendi personaalsed nõudmised turvalisusele ja käideldavusele," kommenteeris ta.

Rajatava andmekeskuse keskkonnasõbralikkuse ja energiasäästlikkuse tagab uuenduslik jahutussüsteem ja serverikappide paigutus autonoomsete moodulitena. Soojakandjaks tarvitatakse vett, mida jahutatakse suures osas välistemperatuuril. Välistemperatuuri kasutatakse juba kahekraadise temperatuurierinevuse korral. Tsirkulatsioonipumpade ja ventilaatorite energiatarve muutub vastavalt vajadusele.

Serveriruumis on moodullahendus, kus külma ja sooja õhu koridorid on üksteisest eraldatud, et tagada temperatuuride suurem erinevus ja efektiivsem soojaülekanne välisosadele. Süsteemis on võimalik jälgida IT-seadmete (kappide lõikes) ja tehnoseadmete energia tarbimist. Mooduleid, mis koosnevad 10 -14 serverikapist, lisatakse vastavalt turunõudlusele.

Uues serverkeskuses pakutakse Levira klientidele seadmekoha  ja seadmekapi põhist majutusteenust  ning kuni 10 Gb andmesideühendust viielt erinevalt sideoperaatorilt. Vajadusel antakse kliendile  abi IT seadmete koostamisel, paigaldamisel ja kolimisel.

Levira on pilve-, meedia- ja ringhäälingu võrguteenuseid osutav ettevõte. Levira on Põhja-Euroopa üks peamistest telekanalite väljastuskeskustest ning põhiline TV- ja raadiolevivõrkude operaator Eestis. Leviral on teletootmiseks kolm liikuvat ülekandejaama ja aerovideodroon. Levira klientideks on rahvusvahelised ja kohalikud IT-ettevõtted ja telejaamad nagu Turner, Sony, MTG, EBU, ERR, Discovery, ATEA, A-Data, TeliaSonera, Tele2, Elisa, Starman, TV3.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755