Autor: ITuudised.ee • 22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maa-amet täiendas aadressiotsingu rakendusliidest

Maa-ameti aadressiotsingu rakendusliides.
Foto: maa-amet
Maa-amet täiendas oluliselt aadressiotsingu rakendusliidest. Nüüd võimaldab see kasutajail oma asukohta veebis kuvada ameti pidevalt uueneva aluskaardi taustal.

Maa-ameti teatel saab aadressiotsingu rakendusliidest In-ADS lihtsalt paigutada erinevatesse veebipõhistesse infosüsteemidesse. Värsked täiendused võimaldavad:

lisada kaardile WMS-teenuse kaudu kättesaadavaid lisakihte;kuvada kaardile mõõtkava;lisada vahemaa ja pindala mõõtmise võimalus;kasutada kaarti täisakna režiimis.

Valminud on ka In-ADSi redaktor, millega saab:

joonestada kaardil lihtsaid geomeetriaid, neid muuta ja kustutada;joonestatud geomeetria salvestada välisesse andmebaasi ja seda taasesitada kaardile;määrata geomeetriatele oma kujunduse, näiteks punktile kuvatava ikooni ja selle suuruse, joonele laiuse ja värvi ning alale lisaks täitevärvi ja selle läbipaistvuse.

In-ADSi redaktorit saab integreerida näiteks veebipõhistesse vormidesse, kus vormi täitjal tuleb lisaks tekstilisele infole lasta sisestada ka ruumilist infot, näiteks objekti asukoht, huviala või mõni teelõik, mida taotlus puudutab.

Redaktori laienduse kasutamine eeldab, et kasutajal on olemas oma andmebaas, kuhu joonestatud geomeetriat GML, KML või GeoJSON formaadis salvestada ja kaardile taasesitada.

Maa-ameti arenduspartner In-ADSi väljatöötamisel on AS Datel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755