Autor: ITuudised.ee • 25. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saladus sai avalikuks: Google maksis Apple´ile miljardi

Google pidi Apple´ile iPhone´ides pildis püsimiseks maksma.
Foto: Pixabay.com
Google maksis Apple´ile miljard dollarit, et õunafirma hoiaks oma iPhone´ides Google´i otsingumootorit. Seni kiivalt varjatud saladus avalikustus USAs ühe kohtuasja käigus.

Tehing tuli avalikuks tehnoloogiafirma Oracle ja Google´i kohtuvaidluse materjalidest. Selgus, et maailma suurimal otsingumootoril on Apple´iga kokkulepe, millega iPhone´ide tootja saab teatud protsendi oma seadme kaudu Google´ile tulnud käibest, rääkis Oracle´i advokaat üle-eelmisel nädalal kohtuistungil.

Aastaid on liikunud kuulujutud selle kohta, kui palju võib Google iPhone´is olemise eest maksta, kuid kumbki ettevõte pole summat välja öelnud. Nii Apple´i kui ka Google´i esindaja keeldusid kohtus selgunud infot kommenteerimast. Bloombergi.

Käibe jagamise lepingust selgub, milliseid samme peab Google astuma selleks, et hoida kasutajaid oma toote juures. See näitab ka, mismoodi lõikab Apple kasu Google´i reklaamipõhisest ärimudelist, vahendas Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755