Eesti firma piletisüsteemi tunnustati Londonis

Bussipileti validaator.
Ridango loodud piletisüsteem Tallinnas.

Nutikaid ühistranspordisüsteeme arendav AS Ridango võitis koos Tallinna transpordiametiga mainekal konkursil Londonis auhinna parima piletisüsteemi operaatorfirma kategoorias.

Auhinnatseremoonial tunnustati Tallinna ühistranspordis kasutusel olevat piletimüügisüsteemi laiendust Pargi & Reisi lahendusena. Nominentide seas oli ka Tartu linna uus piletisüsteem, mis kandideeris parima nutikaardil põhineva piletimüügisüsteemi kategoorias.

Ridango juhi Erki Lipre sõnul on kollegiaalne tunnustus väga oluline ning seda just globaalsel valdkonna auhindade üritusel, kus nominentide seas olid maailma juhtivad suurfirmad. "Transpordiamet on olnud väga innovatiivne klient. Oleme koostöös transpordiametiga pidevalt täiustanud Tallinna piletisüsteemi, laiendanud selle kasutusvaldkondi ning pakkunud järjest mugavamad võimalusi reisijatele," märkis ta pressiteates.

Ridango loodud ühistranspordilahendused on lisaks suurematele Eesti linnadele kasutusel ka Rootsis. "Londonis toimunud transpordi piletimüügi ja reisijainfo konkursil pööratakse tähelepanu just organisatsioonidele, kes on suutnud edukalt ehitada ja juurutada nutikaid piletisüsteeme üle kogu Euroopa, kuid meie kõigi ühine eesmärk on saada rohkem inimesi kasutama mugavat ühistransporti," sõnas Lipre.

Tallinna transpordiameti piletisüsteemi juhtivspetsialisti Tiit Laiksoo sõnul on Ridango arendanud uuendusliku teenuse, mille ülesehitus teeb võimalikuks selle laiendamise ka teistesse valdkondadesse. "Ridango on edukalt aidanud meil laiendada piletimüügisüsteemi kasutust linnale olulistes valdkondades, mille heaks näiteks on ka Pargi ja Reisi lahendus," ütles ta.

Ridango pakub omavalitsustele ning ettevõtetele "võtmed-kätte" reaalaja infosüsteemide lahendusi ning e-piletisüsteeme Eestis (nt Tallinna ühiskaart, Tartu e-pilet, ID-Pilet), toimides "kõik-ühest-kohast" teenusepakkujana.

Varem nime Ühendatud Piletite AS kandnud Ridango asutati Tallinnas aastal 2009. Ridango on nn spin-off firma ehk välja kasvanud Sertifitseerimisekeskusest, mis on riiklikult akrediteeritud sertifitseerimis- ja ajatempliteenusele ning sellega seotud tarkvara arendusele ja opereerimisele keskendunud ettevõte.

Ridango on tarninud ühistranspordi pileti- ja jälgimislahendusi Põhjamaade omavalitsustele ja eraoperaatoritele.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara