5. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Presidendi teenetemärgid ettevõtjatele ja IT valdkonna tegijale

Foto: Veiko Tõkman
Tänavu autasustab president Toomas Hendrik Ilves 11 ettevõtjat, kelle aktiivsus ei ole piiratud firmaga seonduvate tegevustega ja 9 IT valdkonnaga seotud inimest, kes oma pühendumusega on muutnud paremaks kogu Eesti elu.

Äripäevas toodud kokkuvõttes on teenetemärkide saajate seas tänavu 11 ettevõtjat, kelle iseloomustuseks võib öelda, et nende aktiivsus on laiem, kui oma firma. Valdkondade lõikes on tunnustuse osaliseks saanud ettevõtjaid põllumajandusest kuni infotehnoloogiani välja. Kõige noorem ettevõtjast teenetemärgi saaja on 35-aastane Tehnoloogiafirma Fortumo OÜ asutaja Rain Rannu. Tema tegevus on olnud aastate vältel seotud lisaks idufirmadele ka ettevõtlust toetavate struktuuridega, nagu on ettevõtlusega alustada aitav Garage 48 üritustesari. „Pigem vaataksingi seda kui laiemat tunnustust kogu start-up-kogukonnale ja uue põlvkonna ettevõtlusele. Ma arvan, et ma üksi küll sellist au ei vääri. See on ikkagi kogu meie kogukonna ja kogu meie firmade meeskondade töö,“ ütles Rannu Äripäevale.

IT ringkondades on enim rõõmu tuntud ja tunnustust avaldatud Taavi Kotkale omistatud kõrge autasu üle. Nimelt on Kotka ettevõtluse ja e-riigi edendamise eest presidendilt saamas Valgetähe III klassi teenetemärki.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi vääriliseks on tunnistatud:

Priit Alamäe - ettevõtluse edendaja ja 650 töötajaga 22 riigis kliente omavaks üleilmseks ettevõtteks kasvanud Nortali üks asutajaid,

Tõnu Lehtla - Tallinna Tehnikaülikooli professor ja on energeetika- ja robootikavaldkonna tunnustatud arendaja,  

Jaan Raik - Tallinna Tehnikaülikooli professor, arvutiteadlane digitaalsüsteemide ja verifitseerimise valdkonnas,

Toomas Nurmoja – infoturbe ekspert,

Jüri Mölder - e-valitsemise edendaja, Tartu linnasekretär.

Valgetähe V klassi teenetemärgi saavad Rain Ottis - infotehnoloogiateadlane, Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud ja küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse asutaja ja ka NATO küberkaistekeskuse looja ning Valdo Praust, kes on kohaliku elu edendaja Järvamaal, vabakutseline IT ekspert-konsultant andmeturbe alal. Ka Fortumo asutaja Rain Rannu saab Valgetähe V klassi teenetemärgi. 

„Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele, demokraatiale, teadmistele, innovatsioonile“, seisis presidendi otsuse eessõnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755