Autor: Aali Lilleorg • 17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe taandas end Eleringi nõukogust, et osaleda IT-hankes

Foto: Eiko Kink
Nortali tegevjuht ja asutaja Priit Alamäe esitas ministrile avalduse taandada end Eleringi nõukogu liikme ametikohalt seoses Nortali plaaniga osaleda Eleringi dokumendihalduse hankes.

"Alamäe näitab selle sammuga kindlasti head tava riigiettevõtete nõukogus osalemisel. Olenemata sellest, kas konkreetne hange või otsus on nõukogu tööga seotud, võib tekkida seesuguses olukorras näiline huvide ristumine riigile kuuluva ettevõtte ja nõukogu liikme ettevõtte huvide vahel. Kui huvide konflikti risk on möödunud, saab Priit Alamäe nõukogu tööle naaseda," sõnas majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Alamäe sõnul otsustas ta esitada avalduse enda taandamiseks nõukogust, ennetamaks juba eos isegi teoreetilist huvide konflikti.

Uut nõukogu liiget asemele ei määrata, kuna põhimäärus näeb ette nõukogu suuruseks 3-5 liiget, mis säilib ka pärast Alamäe taandumist.Eleringi nõukogus jätkavad Kajar Lember, Thomas Auväärt, Tarmo Mänd ja Timo Tatar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755