Autor: Aali Lilleorg • 17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG: Ettevõtted pole küberrünnakuks valmis

Lõuna-Koreast alguse saanud küberrünnaku mõjud
Foto: epa.eu
Vaid pooled küsitletud ettevõtetest on enda hinnangul rakendanud piisavalt meetmeid küberrünnakute ennetamiseks, selgus KPMG uuringust üle maailma tegutsevate ettevõtete tegevjuhtide seas.

PILVEKONVERENTSIL 2016 ARUTAME, KUIDAS PILVELAHENDUSTE TIPPSAAVUTUSI SAAKS EDUKAT KASUTADA IGA ETTEVÕTJA ÄRIS.

VAADAKE, KES ON TÄNASEKS JUBA PILVEKONVERENTSILE REGISTREERUNUD SIIN

Rohkem infot konverentsi kava kohta siin.  

Konverentsile registreeruda saab siin

Ligi kolmandiku ehk 29 protsendi ettevõtjate sõnul on ebapiisav infoturve kõige suurem risk nende ettevõttele, kuid vaid pooled küsitletutest on võtnud tiimi küberturvalisuse eksperdi ning 21 protsenti plaanib seda teha. Kasutuselolevad tehnoloogiad on uuendatud 37 protsendil ettevõtetest, teatas KPMG Baltics OÜ. 

Tehnoloogia- ja turu-uuringute firma Forrester hiljutises raportis pälvis KPMG kõrgeima hinde infoturbe konsultatsiooniteenuste paketi ning strateegia eest, sest KPMG aitab ettevõtetel mõista küberturvalisuse olulist tähtsust ettevõtte toimimisel.

"Sõltumata ettevõtte tegevusvaldkonnast ja suurusest on oluline kindlustada ettevõtte toimimiseks vajalike andmete, sealhulgas klientide ja äripartnerite andmete kaitsmine. Globaalsetel ettevõtetel on kõik vahendid, et õige ettevalmistuse korral küberriskidega toime tulla, kuid alustuseks on vaja teadvustada selliste riskide olemasolu ja võimalikud tagajärjed," rääkis KPMG Baltics OÜ infotehnoloogia nõustamisteenuste juht Teet Raidma.

Uuringust selgus, küberrünnatukeks on paremini valmistunud Ameerika Ühendriikide ettevõtted, kellest 87 protsenti on oma hinnangul teinud infoturbe riskide ennetamiseks kõik vajaliku. Euroopa ettevõtted on tagasihoidlikumad – 31 protsenti ettevõtetest tunneb, et on piisavalt valmistunud. 

Raidma sõnul on mitmed ettevõtted mõistnud, et küberturvalisuse tagamine ei ole kohustus, vaid võimalus konkurentsieelise saavutamiseks.

"Tänavusel Maailma Majandusfoorumil räägiti neljandast tööstusrevolutsioonist, millega kaasneb veelgi suurem tehnoloogiline ühenduvus maailmas. Ettevõtete majanduslik toimetulek neljanda revolutsiooni ajal sõltub suuresti sellest, kui hästi nad suudavad tehnoloogia arenguga sammu pidada ja küberriskideks valmistuda," ütles Raidma.

Uuringus osales üle 1200 ettevõtja kümnest riigist: Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Hiina, Hispaania, India, Itaalia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia.

KPMG uuringuga saab tutvuda SIIN 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755