18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paytailor unistab mobiilimaksete revolutsioonist

Foto: erakogu
Paytailor on uue põlvkonna mobiilne rahakott, mis vahendab mobiilioperaatori kaudu makseid kaupmehe ja kliendi vahel. Selle kasutamisel ei kaasne maksetega seotud kulusid, kasutamine on mugav kliendi jaoks ja selle rakendamisel oleme sihiks seadnud ambitsioonika eesmärgi, teatas idufirma Paytailor kaasasutaja Rode Luhaäär.

Idufirma Paytailori lahendus võimaldab makseid teostada läbi nutitelefoni rakenduse ehk mobiilse makseterminali, kuhu kaupmees sisestab makstava summa ja selle tasumiseks helistab siis klient kaupmehe poolt etteantud numbril. Peagi saab kasutamisvalmis ka mobiilne rahakott. Paytailori lahenduse kasutamisel ei kaasne kaupmeestel maksetega seotud kulusid ja kliendile lisatakse ostusumma mugavalt tema mobiiliarvele. Luhaääre sõnul saab mobiilirakendusest näha lahendust kasutatavate kaupmeeste asukohti ning tutvuda nende eripakkumistega, seal on võimalik teostada NFC makseid, veeta aega mängides või luua oma kasutajaprofiil, mis võimaldab kaupmeestel luua personaalseid kliendisuhteid.

“Rakendus on mõeldud ühelt poolt kaupmeestele, kellel puudub püsiv kaardimaksete vastuvõtmise võimalus või kes ei näe ajutise müügikoha tõttu kaardimakseterminalil piisavat otstarvet. Nii näiteks pole Inglismaal võimalik alla 5 naelaseid arveid paljudes kohtades kaardiga makstagi ning seda just põhjusel, et kuigi ostusumma on väike, jäävad kaardimaksest tulenevad tasud just kaupmehe kanda. Seetõttu oleme juba algusest peale võtnud sihiks laieneda ka teistesse riikidesse ning soov on mobiilimaksete vallas revolutsiooni teha terves maailmas“, kommenteeris Luhaäär. Lisaks rõhutab ta kliendipoolset kasu, kuna aja möödudes muutub kasutajale üha olulisemaks mobiilse rahakoti lisandväärtus ja paindlikkus kliendile sobiva makseviisi võimaldamisel.

Uus rakendus muudab terve ostlemisprotsessi interaktiivsemaks, kui kunagi varem. Eestis pilootprojektina 11 kuud testitud lahenduse järgmist versiooni plaanitakse lähiajal laiendada ka Soome ja Suurbritanniasse, kus see on ettevõtte sõnul juba pälvinud finantsringkonna tähelepanu. 

Startup ettevõtja ja investor, Pipedrive’i ja Garage48 kaasasutajana tuntud Ragnar Sass näeb uuel mobiilsel rakendusel suurt potentsiaali just seetõttu, et mobiilimaksete turg on väga kiirelt kasvav. "Startup’ist, kes suudab massideni jõuda, saab järgmine suur edulugu. Paytailoril on esimesena turule siseneja eelis“ leiab Sass.

Pilootprojekti läbiviimisel on abiks olnud Telia Eesti AS, Samsung seadmepartnerina ja mobiilimakse teenuseid pakkuv firma Fortumo. Viimase kaasasutaja, Martin Koppel, on olnud ka ettevõtmise üheks oluliseks suunanäitajaks. Eesti kasutajatele lubas ettevõte uudse lahenduse kättesaadavaks teha hiljemalt suve alguses. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755