21. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM: kuidas muuta tarneahel nutikaks?

Foto: erakogu
10.-11. märtsil toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil esinev IBMi tarneahela juhtimise vanemkonsultant Jaime David Marijuan Castro ütleb, et kõikide asjade ja inimeste võrku ühendamine ja ärianalüüsivahendite kasutamine võimaldab muuta tarneahela nutikaks.

„Tehnoloogia, mis võimaldab infovoogude otstarbekamat kasutamist, mõjutab ostujuhtimist kindlasti positiivselt. Tänapäeval on ostujuhtimise eesseisvateks põhiprobleemideks efektiivsus, tõrked, turvalisus, kestlikkus ja nähtavus. Olen veendunud, et enamikke nendest probleemidest saab kaotada infovoogude parema haldamisega, kui selles osalevad kõik tarneahela osapooled,“ ütles Castro tööstusuudised.ee-le.

„Toon teile sellest mõned näited. Asjade interneti mõju on tohutu. Tootjad võtavad kasutusele RFID tehnoloogia, mis võimaldab luua süsteemi, kus tootmisliini hakkab juhtima toode ise. Sedasama tehnoloogiat saab kasutada kauba liikumise jälgimiseks tarneahelas ja isegi kadunud või varastatud kaupade leidmiseks. Asjade internetiga ühendatud juhita veokitel ja kõrgtehnoloogilistel robotisüsteemidel on samuti oluline roll tarneahela muutmisel veelgi efektiivsemaks,“ jätkas Castro.

Ta lisas, et kõikide asjade ja inimeste võrku ühendamine ja ärianalüüsivahendite kasutamine võimaldab muuta tarneahela nutikaks. „Ärianalüüs aitab ostujuhtidel muuta andmevood olulisteks infoallikateks ja ennetada tarneahela riske, tagada turvalisus, täpsemini prognoosida nõudlust ja laovarude muutust ning leida paremad ja kestlikumad jaotusteed,“ märkis ta.

„Mulle väga meeldib uus tehnoloogia, mis veelgi rõhutab ostujuhtimise spetsialistide rolli. Paljud ettevõtted juba katsetavad edukalt mobiilrakendusi ja muid kaasaegseid töövahendeid, mis lihtsustavad ja muudavad ostujuhtide töö palju operatiivsemaks,“ rääkis Castro.

Loe pikemat intervjuud Jaime David Marijuan Castroga 25. veebruaril Äripäeva vahel ilmuvast Tööstuse kuukirjast.

Autor: Harro Puusild, tööstusuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755