23. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 üheskoos maailma suurimal mobiilitehnoloogia messil

Foto: EAS
Kümme Eesti ettevõtet osalevad 22.-25. veebruarini Barcelonas toimuval maailma olulisimal mobiilitehnoloogia sündmusel Mobile World Congress, neli neist on osalemas juba neljandat korda, teatas EAS.

Kalev Pihl räägib 8. märtsil toimuval konverentsil pilveteenuste kasutuselevõtmise riskidest ja nende juhtimisest?

Pilvekonverentsi 2016 programm

Soovin registreeruda!

 

Mobile World Congress 2016 on maailma suurimaid IKT sektori messe. Eesti ettevõtete osalemist messil toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.

EAS organiseerib MWC riiklikku ühisstendi juba neljandat korda ja kõigil neil kordadel on osalenud 4 ettevõtet – Fortumo, Ecofleet, Sertfitseerimiskeskus ja hiljuti Hispaania ettevõte CartoDB poolt omandatud kaardirakendustarkvara arendav Nutiteq. Lisaks neile osalevad  messil veel Mooncascade, Mobi Lab, Positium LBS, GoSwift, Bamboo Group ja EMEA Partners.

Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl peab messi osalemist vajalikuks, sest see võimaldab sektoris laieneda. „Sertifitseerimiskeskus on jätkuvalt otsimas uusi turge nii oma tänastele kui ka homsetele lahendustele mobiilse identiteedi vallas. Usun, et ühiselt e-Estonia brändi alt õnnestub väikefirmadel nagu SK end nähtavamaks muuta ning jõuda oluliste kontaktideni,“ lisas Pihl.

Eestit tutvustatakse messil kui innovaatilist ja usaldusväärset IT-riiki, kus on tehtud suuri investeeringud IKT taristusse ja julgeolekusse ning arendatud välja erinevaid e-teenuseid. Rohkem tähelepanu pööratakse sel aastal e-residentsuse tutvustamisele ning loodetakse leida uusi e-kodanikke. „Oleme peagi lähenemas 10 000  e-residendile ja soovime, et suureneks ka neile pakutavate teenuste hulk. Seepärast kutsume messil osalevaid teenusepakkujad ja arendajad ühildama oma teenuseid e-residentsuse võimalustega,“ lausus e-residentsuse programmi juht Kaspar Korjus.

Eesti ühisstendi projektijuht Mairika Haab selgitas, et EAS pakub ettevõtetele väljapaneku näol eelkõige platvormi, aitamaks neil luua uusi ärikontakte, mis võiksid potentsiaalselt realiseeruda ka lepinguteks. „Reklaame MWC jaoks eraldi ei tellitud, küll on olemas infomaterjale koha peal jagamiseks. Kohtumisi organiseerivad ettevõtted endile ise. Ühisstendi külastamiseks on mõned delegatsioonid oma huvist eelnevalt teada andnud, näiteks Google’i esindajad. Ühisstendi pind on 78m2 ja naabruses asuvad näiteks Twitter, Marvel, DMR,“ lisas Haab.

Eesti stendi külastas täna MWC-l ettekandega esinenud Euroopa Komisjoni digivolinik Andrus Ansip.

Mobile World Congress on mobiilivaldkonna olulisim sündmus, mis toob järjekindlalt kokku maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid. 2015. aastal külastas messi üle 93 000 inimese ning kokku osales messil ligi 2000 eksponenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755