Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 23. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ühendab maailma internetiga

Foto: EPA
Facebooki jõupingutused suurendada globaaset internetilevikut jätkuvad hoolimata hiljutisest tagasilöögist India turul, kinnitas sotsiaalmeedia võrgustiku tegevjuht Mark Zuckerberg.

Facebook ei ole ettevõte, mis takistuste esilekerkides annaks alla. Me püüame oma vigadest õppida ja järgmine kord paremini teha,” sõnas ta.

Zuckerberg viitas Internet.org initsiatiivi progressile; projekti eesmärgiks on viia internet miljardite inimesteni, kellel seni puudub sellele ligipääs.

Free Basics – pakett, mis pakub vaid valitud teenuseid, sh Facebook, on saadaval 38 riigis ning on Zuckerbergi sõnul taganud ligipääsu internetile juba ligikaudu 19 miljonile inimesele.

India poliitikud aga otsustasid sellel kuul keelata teenuse maailma suuruselt teise rahvaarvuga riigis.

Zuckerberg märkis, et otsus ei ole Facebooki heidutanud ning on pannud ettevõtte mõistma, et mudelid, mis töötavad ühes riigis, ei pruugi toimida mõnes teises riigis.

Facebook jätkab oma jõupingutusi suurendamaks ligipääsu internetile, sh päikeseenergial töötavatele internetidroonide ja Aafrika kohal olevate satelliitide testimist.

Mõistagi on Facebookil põhjendatud huvi laiendamaks oma kasutajaskonda. Platvormi andmetel oli neil neljanda kvartali lõpus 1,59 miljardit igakuist aktiivset kasutajat; neist 1,44 miljardit kasutab sotsiaalmeedia lehekülge mobiiliseadme kaudu.

Kasutajatehulga kasv on aidanud kaasa reklaamimüügi kasvule, mis suurenes neljandas kvartalis 5,64 miljardile dollarile.

Zuckerberg väitis, et Facebooki eesmärk ei ole vaid rahalise kasu saamine, vaid inimestele interneti kättesaadavuse pakkumine. Ta märkis, et Basic Services’i paketi rakendustel ei ole reklaame.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755