Skeleton saab 2,5 miljonit ELi teadustoetust

Skeleteon Technologies asutajad Oliver Ahlberg ja
Skeleteon Technologies asutajad Oliver Ahlberg ja

Superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies OÜ saab peagi Euroopa Liidu teadusrahastusprogrammist Horisont 2020 enam kui kahe miljoni euro suuruse toetuse, mis aitab kasvatada tootmismahte ja tõsta tootmistehnoloogia efektiivsust, kirjutas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse väljaanne Eurokratt.

“Projekti eesmärk on välja töötada kuluefektiivsed tehnoloogiad, et toota Skeletoni patenteeritud süsinikmaterjali Skeleton C. See on grafeenilaadne süsinikmaterjal, millel on võimalik vastavalt rakenduse vajadusele muuta poorisuurusi,” ütles ettevõtte juht Oliver Ahlberg. ”See teeb materjali muuhulgas väga sobivaks energiasalvestite valdkonnas ja annab suure osa meie konkurentsieelisest. Projekti väljakutse seisneb tootmismahu suurendamises ning tootmistehnoloogia efektiivsuse tõstmises,“ lisas Ahlberg. Ettevõtte pikaajaline eesmärk on materjali tootmisvõimekuse skaleerimine masstoodangu kogusteni, et oleks võimalik pakkuda mitmekordselt kõrgema võimsus – ja energiatihedusega superkondensaatoreid ka laiatarbeturgudel nagu näiteks autotööstus.

Ahlberg loodab, et viie aasta pärast on ettevõte teel turuosa laiendamise poole ning püüab leida erinevaid võimalusi, kuidas aidata säästa energiat. “Usun, et kümne aasta pärast on näiteks võimalik juba kõigil osta auto, kus on Skeletoni superkondensaatorid,” ütles Ahlberg ja soovitas kindlasti ka teistel ettevõtetel kasutada võimalust taotleda projektidele rahastust programmist Horisont 2020. Skeleton saab ELi teadusrahastusprogrammist 2,48 miljonit eurot, projekti kogumaht on 3,5 miljonit eurot.

Skeleton on Eesti ettevõte, mis annab juba tööd üle 50 inimesele ning töötajate arv kasvab pidevalt. Jaanuaris saime ITuudisest lugeda ettevõte 4 miljoni suurusest investeeringust ja sellest, et ettevõte nimeti saja mõjukaima ettevõtte hulka.

Eurokratt on Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ajakiri.

Eurokratis avaldatud lugu saad lugeda siit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara