1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rünnak andmekaitsele

Foto: Anti Veermaa
Ettevõtja peab suutma ise otsustada, kas annab ligipääsu oma klientide andmetele, kirjutab Äripäev täna juhtkirjas hiljutise Apple' juhtumi valguses.

Pilvekonverents on 8. märtsil taas Sinu päralt.Aasta 2016 on ülemaailmne küberturvalisuse aasta ning oma andmete kaitsmisele veebis peab mõtlema iga riik, ettevõte ja eraisik. Et ta ei satuks ei raha- ega pahatahtliku häkkeri ohvriks.

Programm, esinejad, osalejad

Soovin registreeruda

Eile kirjutas Äripäev Apple’i vägikaikaveost USA ametivõimudega ja Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendi Andrus Ansipi mõtetest selle kohta, et firma ei pea looma tooteid, mis võimaldaksid massjälgimist. Eesti endine peaminister ei pea õigeks nn tagauksi infosüsteemides.

Äripäeva toimetuse meelest peaks ettevõttele jääma otsustusvabadus, kuidas ta annab ligipääsu oma klientide teabele nii, et see ei oleks vastuolus seadusega ega kuritarvitaks kliendi usaldust. Vastasel juhul võib ohtu sattuda palju osapoolte vahelisi suhteid, mida katavad konfidentsiaalsusnõudeid. See puudutaks ka näiteks arste ja nende patsiente.

Loe edasi Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755