1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: eestlased eelistavad 4G toe ja suure ekraaniga nutitelefone

Foto: unsplash.com
Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi järgi kulutasid eestlased jaanuarikuus mobiiltelefonide ostuks 7 miljonit eurot. 27 300 müüdud telefonist olid 73 protsenti 4G toega, selgitas uuringutulemusi kommenteerides Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema.

“Kindlasti on 4G võimekusega telefonide võidukäik tervitatav, sest sellise telefoni omanik saab võtta oma operaatori 4G võrgu pakutavatest kiirustest maksimumi,” märkis Seema ja lisas, et aasta tagasi oli vaid iga teine Eesti jaemüügiturul müüdud telefon 4G toega.

“Kõige populaarsemaks ekraani suuruseks paistab GfK andmetel jätkuvalt olevat 4,5-5 tolli – sellise ekraani diagonaaliga telefonid moodustavad stabiilselt 46 protsenti kõigist jaemüügiturul müüdud telefonidest,” ütles Seema ja lisas, et aeglaselt, ent kindlalt on tõusmas ka üle 5-tollise ekraaniga telefonide osakaal müüdud seadmetest.

“Huvitav on ehk aga jälgida väiksemate, alla 4-tolliste ekraanisuurustega telefonide osakaalu turul. Kui mullu jaanuaris moodustasid sellise ekraaniga seadmed Tele2-s kolmandiku müüdud telefonidest, siis tänavu on nende osakaal kõigest 4 protsenti,” kommenteeris Seema.

Tõusvat trendi on GfK uuringust näha ka telefonidesse sisseehitatud kaamera võimekuse osas. Seema sõnul on nii jaemüügiturul kui Tele2 klientide seas aastaga kaks korda tõusnud rohkem kui 8,5 megapikslise kaameraga telefonide müük. 

„Kokkuvõtvalt võib öelda, et eestlased ihaldavad 2016. aastal vähemalt 4,5 tollise ekraaniga 4G toega nutitelefoni, millel on vähemalt 8,5 megapiksline kaamera ning sellise telefoni eest ollakse keskmiselt valmis välja käima 300 eurot,“ lausus Seema.

Tahvelarvuteid müüdi jaanuarikuus jaeturul GfK andmete järgi 3650 tükki kogusummas ligi miljon eurot. Telefonide keskmine müügihind jaeturul oli 2016. aasta jaanuaris 260 eurot ja tahvelarvuti puhul 271 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755