13. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E- ja m-kviitungi projekt jõudis Norra innovatsiooniauhinna nominendiks

Foto: Pixabay
E- ja m-kviitungi projekt jõudis Norra prestiižse innovatsiooniauhinna nominendiks. E- ja m-kviitungi koostööprojekt valiti tänavu rahvusvahelise žürii poolt Norra-Eesti Kaubanduskoja innovatsiooniauhinna kolmenominendi hulka. Innovatsiooniauhinnale kandideerisid veel E-profiil ja Seve Ehituse AS

E- ja m-kviitungi koostööprojekt valiti tänavu rahvusvahelise žürii poolt Norra-Eesti Kaubanduskoja innovatsiooniauhinna kolmenominendi hulka. Innovatsiooniauhinnale kandideerisid veel E-profiil ja Seve Ehituse AS.

E- ja m-kviitungi näol on tegemist Omniva juhitud koostööprojektiga, mis seob erinevaid sektoreid, ettevõtteid ja riike. Tarkvaralahendus võimaldab ostjal kõiki kviitungeid ühes kohas näha ja hallata, seda nii veebiportaalis kui mobiiltelefonis. Järk-järgult kaob vajadus paberkviitungi väljastamiseks ning elektroonselt käideldavast e- ja m-kviitungist saavad mitmetel erinevatel viisidel kasu nii eraisikud, ettevõtted kui ka riik.

Laiemale avalikkusele plaanitakse teenus avada juba käesoleval aastal.

"On ühtaegu uhke ja vastutusrikas, et juba enne turuletulekut nähakse e- ja m-kviitungi projektis järgmist sammu e-Eesti eduloos ning see on leidnud ka rahvusvahelist tunnustust,” ütles e-kviitungi projekti juht Pille Muni.

E-kviitungi projekti teostab rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad lisaks Omnivale veel Eestist Telia Eesti AS, Trinidad Consulting OÜ, MTÜ IKT Demokeskus ja Helesinine OÜ ning Norrast Authente AS. M-kviitungi projekti teostab Telia Eesti AS. Projekt on toetatud Norra-Eesti toetusprogrammist “Keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil".

E- ja m-kviitungi projekt on jõudnud tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias nominentide sekka ka Rootsi Äriauhindade konkursil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755