15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodulehtede ehitamise masin Weps jahib Poolast 100 000 dollarit

Foto: Weps
19-aastased Eesti noormehed lähevad aprillis Poola start-up konverentsile Wolves Summit veebilehti ehitava idufirmaga Weps jahtima 100 000 dollarit.

Suursündmusel osaleb 250 investorit, 300 startupi, 400 suurfirmade juhti, teiste seas esindajad Googe’ist, Facebookist, IBM’is ja mujalt. Weps osaleb konverentsi käigus toimuval The Great Pitch võistlusel, kus parima idee esitajale on välja pandud 100 000 dollari suurune auhind.

Eesti noorte start-up’i toode erineb teistest sarnastest tööriistadest kuna Wepsi kodulehe ehitab arvuti, mitte inimene. Vastates lihtsatele küsimustele nagu “Kas müüd toodet või teenust?”, annab kasutaja Wepsile kahe minutiga kogu info, et luua ettevõttele koduleht automaatselt. Erinevaid võimalikke tulemusi on kokku üle mitme miljoni. Kodulehed hakkavad maksma keskmiselt 6 eurot kuus ja selle hinna sees on ka veebidomeen ja majutus.

Idufirma asutajateks on kaks 19-aastast noormeest, kes koos eakaaslastest meeskonnaga on valmis turul suurt muudatust ellu viima. Keskkoolis koostööd alustanud Jorma ja Taavid on nüüdseks suutnud tavalisest IT-firmast kasvatada start-up’i, millega on plaanis lisaks Eesti turule rünnata laia maailma. Tänaseks on idufirma kaasanud juba Tehnopol Startup Inkubaatorilt 10 000 euro suuruse investeeringu.

„Weps’i äriidee on tugeva potentsiaaliga, sest üha enam soovivad väikeettevõtted ise oma kodulehti luua ning Weps teeb selle jõukojaseks kõikidele arvutikasutajatele,“  sõnas Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Martin Goroško ning lisas, et vaatamata noorele eale on Weps´i meeskonna liikmetel selge siht ja võimekus ettevõtte edukaks rahvusvaheliseks läbimurdeks.

Teistest Eesti ettevõtetest on Poolas Wolves Summitil kohal veel endiste Skype’i töötajate poolt loodud Deekit, kes loob virtuaalset tahvlit asukohast sõltumatu meeskonnatöö lihtsustamiseks.

Weps liitus Tehnopoli Startup Inkubaatori programmiga 2015 aasta sügisel ning plaanib teenuse lansseerida 2016 aasta kevadel. Tehnopol Startup Inkubaatori programm on mõeldud alustavatele tehnoloogiaettevõtetele, kellel on eskaleeruv äriidee ning suur potentsiaal üleilmse turu vallutamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755