15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman müüdi suurtehingu käigus

Foto: Eiko Kink
Starmani suuromanik East Capital Explorer müüs oma osaluse Providence Equity fondile. Providence teeb ülevõtupakkumise ka väikeosanikele.

2013. aastal omandatud 63protsendise osaluse pealt Starmanis teenis East Capital vähemalt 35 miljonit eurot tulu, kirjutab Business Wire. Kokku maksti Starmani osaluse eest 81 miljonit eurot ning summa võib 2017. aastal 5 miljoni euro võrra tõusta. Ettevõtte hinnanguliseks väärtuseks teeb see 210 miljonit eurot.

East Capital Exploreri juht Mia Jurke rõõmustas, et tehing pakub nende investoritele märkimisväärset tulu ning tõestab, et kolmeaastane investeerimisstrateegia on olnud õige. Sama ettevõtte varahalduse ja kinnisvara juht Kestutis Sasnauskas lisas, et tegu on ühe suurima tehinguga Balti riikides. Tema sõnul on Starmanil potentsiaal kasvada oma valdkonnas regionaalseks liidriks.

Starmani grupi esimees Aivo Adamson märkis, et ettevõte on keskendunud kasvule Balti turul ning sama plaanitakse jätkata ka uue investori toel. Providence'i tegevjuhi Karim Tabeti sõnul on investeering osa plaanist panustada kommunikatsiooniteenuste sektorisse Balti regioonis.

Starmani vähemusaktsionäridele tehakse Providence’i poolt pakkumine aktsiate müügiks samadel tingimustel, nagu pakutakse ECEXile. Vähemusaktsionäridel on eelisostuõigus osta ECEXile kuuluvad aktsiad samadel tingimustel, nagu on tehinguga pakutud ECEXile. Juhul kui vähemusaktsionärid ei kasuta oma eelisostuõigust ega müü oma aktsiaid Providence’ile mõnel teisel moel, on nad kohustatud müüma oma aktsiad ostjale tulenevalt olemasolevast võõrandamiskohustusest (nn drag-along põhimõte).

Tehingu eeldatav jõustumine vajab kohalike konkurentsiametkondade ja regulaatorite heakskiitu ning väikeaktsionäride poolset eelisostuõiguse mittekasutamist, sellisel juhul jõustub tehing eeldatavalt 2016. aasta teise kvartali jooksul. Juhul kui tehing ei realiseeru, sisaldab kokkulepe teatud tingimustel katkestustasu maksmise kohustust. Kokkulepe sisaldab sarnaste tehingute puhul tavapäraselt kehtivaid kinnitusi ja garantiisid.

Autor: Harry Tuul, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755