16. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 riigikogu komisjoni otsivad täna e-residentsuse karidele lahendusi

Foto: Terje Lepp
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon, majanduskomisjon, rahanduskomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon peavad täna ühisistungi e-residentsuse teemal.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Kalle Pallingu sõnul annab e-residentsus võimaluse suurendada Eesti majandusruumi ja residentide arvu. Selleks, et tagada Eestis kasutusele võetavate ideede tegelik rahvusvaheline teostatavus, on aga vaja kohandada ka õigusruumi.

„E-residentsusega kaasnevad võimalused on uuenduslikud ja avardavad turgu, kuid võivad kaasa tuua ka mõningaid probleeme ja nende karide vältimiseks me arutelu avamegi,“ ütles Palling.

e-residentsus pakub välisriigi kodanikele turvalist ligipääsu Eesti riigi e-teenustele. Kui enam kui aasta eest sai The Economisti toimetaja ja estofiil Edward Lucas esimeseks e-residendiks, siis täna on meil juba ligi 9000 e-residenti. Kokku on esitatud ligi 10 000 e-residendi taotlust  128 riigist, viiendik neist Soomest.

Kell 9 algavale komisjonide istungile on kutsutud justiitsminister Urmas Reinsalu, e-residentsuse arendusmeeskonna juht Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse e-residentsuse projekti juht Kaspar Korjus.

Istungil osalevad rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross, siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Siiri Leskov.  Kutsustud on ka Robert Kitt Eesti Pangaliidust ja Imbi Jürgen Eesti Advokatuurist.

Riigikogu konverentsisaalist toimuv ühisistung on avalik ja toimub veebiülekanne.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755