17. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prints Andrew tuleb Tallinna "Estonian mafia" konverentsile

Tema Kuninglik Kõrgus Yorki hertsog prints Andrew esinemas kuningliku valve all
Foto: EAS
Tema Kuninglik Kõrgus Yorki hertsog prints Andrew on üheks peaesinejatest tehnoloogiakonverentsil Latitude59, mis leiab aset 31. mail ja 1. juunil Tallinnas Kultuurikatla ruumides.

"Mul on väga hea meel, et Yorki hertsog naaseb Eestisse, külastab siin tehnoloogiakonverentsi Latitude59 ja toob Pitch@Palace’i uue publiku ette," ütles Briti suursaadik Eestis, Chris Holtby. Tema sõnul toovad juba praegu äri- ning valitsussidemed Eestiga, sealhulgas riikidevaheline Techlink programm, Ühendkuningriigile märkimisväärset kasu. "Olen kindel, et visiit muudab partnerlussidemeid veelgi lähedasemaks ning produktiivsemaks," lisas ta.

Prints Andrew peab konverentsi avakõne ning tutvustab tema algatatud startupide mõõduvõttu Pitch@Palace. Samuti osaleb prints koos peaminister Taavi Rõivase ning riskikapitalisti, investeerimisfirma Draper Fisher Jurvetson (DFJ) ning äriõpet pakkuva Draper University asutaja Tim Draperiga paneeldiskussioonis, milles arutatakse riikide vahelist konkurentsi talendikate inimeste pärast.

Tänavuse Latitude59 startupidele suunatud pitchingu võistlus toimub koostöös printsi algatatud Pitch@Palace’i ja Tallinnas baseeruva üle-Euroopalise B2B ärikiirendiga Startup Wise Guys.

Startupide võistluse Pitch@Palace eesmärgiks on aidata ettevõtjaid, võimendades nende äriideid ja kiirendades idufirmade arengut. Selleks viiakse startupide asutajad kokku potentsiaalsete toetajatega, näiteks firmajuhtide, äriinglite, mentorite ja võimalike partneritega.

Tänavune Pitch@Palace toimub esmakordselt väljaspool Ühendkuningriiki ja Eestis. Esimene Pitch@Palace toimus 2014. aastal ning tänaseks tegutsevad paljud programmi vilistlastest erinevate valdkondade idu-ettevõtetes. Vilistlaste tegevusalad ulatuvad seinast seina, alustades operatsioonijärgse paranemise kiirendamisest tüvirakkude abil ja lõpetades finantstehnoloogia lahendusega, mis aitaks ära hoida pettusi teemandiäris.

Latitude59 on kujunenud üheks Põhjamaade ja Balti riikide olulisemaks iga-aastaseks tehnoloogiakonverentsiks. Üheksandat aastat toimuva Latitude59 põhiteemadeks on sel korral virtuaalne riik, sealhulgas Eesti e-residentsusel põhinevate lahenduste loomine, tehisintellekt, virtuaalreaalsus, asjade Internet jne.

Tänavuste esinejate hulka kuuluvad lisaks prints Andrew'le Eesti peaminister Taavi Rõivas, DFJ-i ja Draper University asutaja ning tegevjuht Tim Draper, Draem Venturesi asutaja Ari Eisenstat, Matrix Partnersi partner Hardi Meybaum, firma Improbable tegevjuht Herman Narula jt.

Latitude59-le on oodatud osalema üle 1500 novaatori, startup-ettevõtja ja investori nii Euroopa Liidu riikidest, Venemaalt, Silicon Valley’st kui Aasiast. Latitude59 korraldajateks on Eesti startup kogukond, EASi Välisinvesteeringute keskus, Startup Estonia, Startup Wise Guys ning kümned vabatahtlikud. Latitude59 eesmärgiks on olla rahvusvahelisel tasemel tegutsevate uuendajate kogunemiskohaks ning arendada seeläbi siinseid startup-äri võimalusi.

Eelmise aasta fotod on leitavad siit 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755