18. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Tpileti looja võitis Euroopa kaugbussiliinide piletisüsteemi arendushanke

Foto: Andres Haabu
6,6 miljardi eurose käibega transpordiettevõte Transdev valis oma kaugliinibusside piletisüsteemi arendushanke võitjaks Eesti ettevõtte Tsolutions, kes on Eesti bussireisijaid teenindava Tpileti looja. Lepingu rahalist väärtust osapooled ei avalda.

Tpileti müügisüsteem võetakse kasutusele Transdevi kaugliinidel, mis sõidavad Eurolinesi ja Isilinesi kaubamärgi all Prantsusmaal, Hollandis, Belgias, Portugalis, Saksamaal ja Tšehhis.

Nutika mobiilse piletimüügisüsteemiga Jiffi 2015. aastal Ajujahi võitnud meeskonna ja Tsolutionsi juhi Andres Osula sõnul jääb sõlmitud pikaajalise lepingu kohaselt nende ettevõtte kanda nii tarkvara arendus ja juurutamine kui ka selle edasine haldus. “Kogu Transdevi linnadevahelise bussiliikluse piletimüük hakkab käima läbi Eestis arendatava müügisüsteemi. Ühtlasi vastutame strateegilise partnerina kogu süsteemi elutsükli eest,” lisas ta.

Juba tänaseks on Tsolutionsi piletimüügisüsteem lisaks Eestile ilma suurema tähelepanuta jõudnud ka Lätti, Leetu, Poola, Ungarisse, Austriasse, Venemaale, Valgevenesse, Soome, Bulgaariasse ja Hongkongi.

Praegu 25 inimesele tööd andvale Tsolutionsile tähendab suurtehing võimalust e-lahenduse eksporti oluliselt suurendada ning kiiresti kasvada. “Tänu võidetud hankele kasvab meie äri maht hüppeliselt - läbi meie süsteemide hakatakse ostma kaks korda nii palju pileteid, kui täna. Koos tegevuse laienemisega on plaanis kahekordistada ka Tsolutionsi töötajate arvu,” rääkis Andres Birnbaum, Tsolutionsi ärijuht, kelle sõnul kolis arendusmeeskond värskelt uutesse ruumidesse Tartu südalinnas.

Eestis välja töötatud tarkvaraplatvorm võetakse Transdevi poolt samm-sammult kasutusele 2017. aasta kevadeks.

Tsolutions Tsolutions on Eesti ühistranspordi piletisüsteemide pioneer, kelle süsteemide kaudu ostetakse täna umbes neli miljonit piletit aastas ning mille teenuseid kasutab üle 40 bussiettevõtte. Tsolutionsi tarkvara platvorm sobib keskmistele ja suurtele kommertsvedudega tegelevatele transpordiettevõtetele, kelle tegevust iseloomustab keeruline mitmete ümberistumistega logistika, dünaamiline hinnastamine ning turundus, samuti paindlik reageerimine turusituatsioonile ja nõudlusele.

Transdev Transdev on 6,6 miljardi eurose käibega Veolia ja Caisse des Dép?ts kontserni kuuluv ühistranspordifirma. Transdev nõustab ja toetab omavalitsusi alates eelanalüüsist ja projektijuhtimisest kuni ühistranspordisüsteemi jooksva töökorralduseni. Ettevõte opereerib 83 000 töötaja ning 43 000 sõidukiga ühistranspordi võrgustikke üle maailma 20 riigis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755