18. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

T grupp loob Tartusse veerandsada uut IT-töökohta

Foto: Pixabay
Äsja maailma ühe juhtiva transpordiettevõttega Transdev sõlmitud suurtehingu täitmiseks loome Tartus asuvasse arenduskeskusesse veerandsada uut töökohta, teatas T grupi juht Andres Osula.

Bussireisijatele tuttava Tpileti süsteemi loonud T grupile pakub suurtehing Osula sõnul võimalust kiiresti kasvada. „Praegu saab T grupis tööd 25 inimest, ent leping maailma juhtiva transpordiettevõttega võimaldab meil äri mahtu hüppeliselt kasvatada. Sellega seoses oleme asunud otsima uusi IT-spetsialiste oma Tartus toimetavasse arenduskeskusesse,” rääkis Osula. Hiljuti Tartu südalinnas uutesse ruumidesse kolinud arenduskeskuse töötajaskonna loodab ettevõte kahekordistada juba suve lõpuks. Meeskonda vajatakse nii arendajaid, tarkvaraarhitekte, analüütikuid, projektijuhte kui ka testijaid. Esimesed konkursid on Osula sõnul juba käimas ning huvi elav.

Juba tänaseks on T grupi loodud piletimüügisüsteem lisaks Eestile jõudnud ka Lätti, Leetu, Poola, Ungarisse, Austriasse, Venemaale, Valgevenesse, Soome, Bulgaariasse ja Hongkongi. Osula sõnul on ettevõttel suur kasvupotentsiaal. „Plaanime oma rahvusvahelist haaret kindlasti veelgi laiendada, ent selleks on hädavajalik leida juurde hulk häid töötajaid. Uurime võimalusi väga põnevatel turgudel, töötajatele meil väljakutseid jagub,” kinnitas Osula. 

T grupi poolt arendatud piletimüügisüsteemi kaudu ostetakse ligi neli miljonit piletit aastas. Sõlmitud leping kahekordistab müüdavate piletite hulga. „Pakume Transdevile Eestist täislahendust, võttes enda peale nii piletimüügisüsteemi töö juurutamise, sujuvuse tagamise, arendamise kui ka hoolduse. Tegu on Eesti mastaabis vägagi märkimisväärse IT-teenuse ekspordilepinguga,” lisas Osula. Müügisüsteem võetakse kasutusele Transdevi kaugliinidel, mis sõidavad Eurolinesi ja Isilinesi kaubamärgi all Prantsusmaal, Hollandis, Belgias, Portugalis, Saksamaal ja Tšehhis.

T grupp on Eesti ühistranspordi piletisüsteemide uuendaja, sama meeskond seisab ka 2015. aastal „Ajujahi“ ideekonkursi võitnud innovaatilise piletisüsteemi Jiffi taga. Uudne valideerimislahendus plaanitakse loodetavasti juba sel suvel kasutusele võtta Tartu linnaliinibussides. 

Ettevõtte loodud süsteemide kaudu ostetakse täna umbes neli miljonit piletit aastas ning loodud teenuseid kasutab üle 40 bussifirma. T grupi poolt arendatud tarkvaraplatvorm sobib keskmistele ja suurtele kommertsvedudega tegelevatele transpordiettevõtetele, kelle tegevust iseloomustab keeruline mitmete ümberistumistega logistika, dünaamiline hinnastamine ning turundus, samuti paindlik reageerimine turusituatsioonile ja nõudlusele.

Vt ka Eesti Tpileti looja võitis Euroopa kaugbussiliinide piletisüsteemi arendushanke

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755