22. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MarkIT vallutab Norra turgu konkurendi ostmisega

Foto: Andres Haabu
Ettevõtetele IT-toodete hankeks veebikeskkonda pakkuv MarkIT omandas enamusosaluse Norra konkureerivas ettevõttes. Suurem plaan on jõuda kokku 100 miljoni eurose käibeni 100 töötajaga.

Kui paigutada MarkIT Äripäeva infotehnoloogia- ja arvutifirmade viimasesse TOPi, olnuks ta 51,3 miljoni euroga kõige suurema käibega selle ala firma Eestis. Edetabeli võitnud Nortali käive oli 41,8 miljonit eurot. MarkIT Holdingut Äripäeva TOPidest aga ei leia, sest neil on 2014. aasta majandusaruanne esitamata.

MarkIT klientidest nimekamad on Western Union, Johnson&Johnson, Deloitte, ABB, Spotify, Radisson Hotels, Michelin ja Transferwise.

Värskelt omandatud enamusosalus Norra ettevõttes ePartner toob MarkIT kliendiks ka Norra telekommunikatsiooniettevõtte Telenor. “Neil on Telenor Norra kohalik klient, aga meie saame neile pakkuda teenuseid ka kõikides teistes riikides ja see on hästi suur käibe kasvu võimalus,” ütles MarkIT Holding ASi tegevjuht Andres Agasild. 

„Ma näen, et kui me kombineerime nende lokaalse tarne mudeli meie tsentraalse tellimise mudeliga, võidame me rohkem rahvusvahelisi kliente ja kasvame koos,“ leidis ePartneri tegevjuht Hans Erik Robbestad.

Loe edasi Äripäevast kuidas suurte klientide sihtimisega on MarkITil plaanis jõuda 100 töötajaga 100 miljoni eurose käibega ettevõtteks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755