22. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peaministriga USA visiidil 23 ettevõtet

Foto: Tauno Tõhk
Peaminister Taavi Rõivas külastab koos 23st ettevõttest koosneva äridelegatsiooniga 21.-25. märtsini Ameerika Ühendriikide idarannikut.

Peaminister Taavi Rõivas külastab peamiselt kaitsetööstuse, IT -ja meditsiinitehnoloogia ettevõtetest koosneva äridelegatsiooniga nädala jooksul Bostoni, Washington DC ja Raleigh (Põhja-Carolina) linnasid. Äridelegatsiooni eesmärk on luua kontakte Eesti kõrgtehnoloogia ettevõtete ja vastavate USA ettevõtete vahel. „Osalemine peaministri äridelegatsioonis aitab Eesti ettevõtetel avada uksi USA partnerite juures nii kaitsetööstuses, meditsiinitehnoloogias kui ka erinevate inkubaatorite ning ärikiirendite juures,“ sõnas äridelegatsiooni juht, EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Indrek Pällo.

EASi korraldatud äridelegatsioon koosneb 23 ettevõttest, kellel on USA turule sisenemine käsil või, kes on juba koostööd alustanud. Pakiautomaatide tootja Cleveron tutvustab esimest korda USA-s oma koostööpartneri Bell and Howell’i juures uuenduslikku pakirobotit. Bell and Howell on suur tehnoloogiaettevõte, mis paljude teiste tegevuste kõrval loob postifirmadele vajalikke lahendusi ning varustab postiettevõtteid kõikjal maailmas sortimisliinide ja tarkvaraga. Esitlusest võtab osa ka Eesti peaminister Taavi Rõivas. Cleveroni juhatuse liige Indrek Oolup tõdeb: „Peaministri osalemine meie uue toote esitlusel meie USA partneri juures loob kahtlemata positiivse fooni edaspidiseks koostööks ja läbimurdeks USA turul. Bell and Howell on tunnustatud ettevõte, kes on valmis Cleveroni pakirobotitega tegema revolutsiooni USA netikaubanduse ja logistika valdkonnas.“

Esmaspäeval külastati koos äridelegatsiooniga investeerimisfondi Matrix Partners, mille üheks partneriks on Eesti ettevõtja Hardi Meybaum, kes jagas kohtumisel USA turul edukalt tegutsemise ja investeeringute kaasamise kogemusi. Eelnevalt juhtis Meybaum iduettevõtet Grabcad, mille 2014. aastal omandas USA börsiettevõte Stratasys.

Visiidil kohtutakse ka Uberi tippjuhtidega, et tutvustada Eesti kogemust uute jagamisteenust pakkuvate ettevõtetega maksulahenduste väljatöötamisel ning arutada võimalikku koostööprojekti maksude automatiseerimiseks.

Äridelegatsiooni programm on koostatud EASi koostöös Ameerika Kaubandus- ja Tööstuskojaga Eestis (AmCham), Kaitsetöötsuse Liidu ja Välisministeeriumiga.

Äridelegatsioonis osalevad ettevõtted ja organisatsioonid on:

Ameerika Kaubanduskoda Eestis (AmCham) edendab Eesti ja USA ettevõtete vahelisi suhteid ning koondab 130 ettevõtet erinevatest tegevusvaldkondadest Eestis ja Euroopas.Estonia Klaverivabrik AS on kõrge kvaliteediga ja käsitööna valmivate tunnustatud Estonia kaubamärki kandvate klaverite tootja ja turustaja.Defendec OÜ  arendab ja toodab  autonoomset ja täisautomatiseeritud maismaa piirijälgimise süsteemi (Smartdec) ning kõrvalistes piirkondades asuvate infrastruktuuride kaitsesüsteemi (Reconeyez).Axinom Eesti OÜ on tarkvaraarendusele pühendunud ettevõte, mis loob e-lahendusi ning digitaalseid tooteid ja teenuseid. Axinom teenindab suuri Euroopa online brände IT, telekommunikatsiooni, jaemüügi, meedia ja meelelahutuse valdkonnas.Skeleton Technologies OÜ on Euroopa juhtiv superkondensaatorite tootja ning on saavutanud globaalse läbimurde toote jõudluses.Mooncascade OÜ on Eesti kiiremini kasvav tarkvara arendusega tegelev ettevõte, mis töötab kohalike ja rahvusvaheliste klientidega telekommunikatsiooni ja big data valdkondades.ByteLife Solutions OÜ peamised kompetentsid on seotud suurte andmekeskuste ja pilvelahenduste ehitamise ja haldamisega.Starship Technologies ehitab revolutsioonilisi iseliikuvaid pakiroboteidDentilink OÜ on online turuplats, mis toob kokku hambaarstid ja hambalaborid üle maailma.Toggl OÜ Toggl on juhtiv online ajakasutuse tarkvarasüsteem, mis on eriti populaarne vabakutseliste, konsultantide ja väike-ettevõtete hulgas.Unimed Grupp OÜ on tervishoiuteenuseid (ortodontia, hambaravi, unehäired, kirurgia, hambaproteesimise laborid) pakkuv ettevõte.Cleveron AS missiooniks on pakkuda kaasaegsel tehnoloogial põhinevaid postipakkide logistikalahendusi.ChecktoCashup OÜ tegeleb võltsimisvastaste toodete arendusega kaitsmaks kaupu ja dokumente.OÜ Cognuse tegeleb kognitiivsete rehabilitatsioonilahenduste arendamisega.Sona Systems OÜ  arendab ja müüb ülikoolidele mõeldud uuringute juhtimise tarkvara.Bruker Baltic OÜ on Balti riikides tehniliste mõõteseadmete ja analüsaatorite tootja Bruker korporatsiooni toodete müügi ja teenindusega tegelev ettevõte.Threod Systems OÜ spetsialiseerub mehitamata lennusüsteemide arendamisele, tootmisele ja opereerimisele.TransferWise OÜ on veebipõhist rahaülekannete teenust arendav ettevõte.BHC Laboratory OÜ on ettevõte, mis keskendub küberjulgeoleku lahenduste ja teenuste pakkumisele. Guardtime AS on ettevõte, mis arendab uusi tehnoloogiaid küberturvalisuse valdkonnas.Milrem AS on Eesti kaitsetööstusettevõte, mis on spetsialiseerunud sõjaväetehnika lahenduste pakkumisele, sealhulgas mehitamata militaarsõidukite arendamisele.Uber Estonia OÜ on rahvusvaheline sõidujagamisteenuse platvormi Uber Eesti tütarettevõte.Eesti Kaitsetööstuse Liit koondab kaitsetööstuse ettevõtteid ja arendab riiklikku ja rahvusvahelist koostööd suurendamaks Eesti riigi turvalisust, kaitsetööstust ja selle eksporti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755