1. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototroni kevadise vooru 20 paremat meeskonda on selgunud

Foto: Pixabay
Tänaseks on selgunud Prototroni kevadise taotlusvooru 20 parimat. Sel korral oli potentsiaalikamate meeskondade eristamine rekordilise 207 esitatud taotluse seast võrdlemisi raske, valdavalt olid ideed uudsed ning meeskonnad motiveeritud, olles oma toote/teenusega turule jõudmise läbi mõelnud.

Sel korral jõudsid TOP20 järgmised meeskonnad, esitatud alfabeetilises järjestuses:

3D Creationist - 3D skännimise äpp, mis aitab luua 3D mudeleid otse reaalsusest vajades selleks vaid ühte piltiobjektist.3D Extrusion - 3D printerile filamendi tootmine läbi täisautomaatse süsteemi - võimaldab kliendil toota 3D printeri materjali oma vanadest plastijäänustest.Clipman - veebitarkvara, millega internetiturundajad ja sisuloojad saavad 2 minutiga luua tekstist video, et oma sõnumit selgemini edastada.Full Profile - on Sherlock Holmes turundajatele, pakkudes kliendiuuringuid, mis viiakse läbi kliendilt midagi küsimata, tema internetitarbimise põhjal.Gamecan - Elido Ambiance on virtuaalsete mängukeskkondade loomise tarkvara, kus klient saab eel-loodud materjale rakendada.Genosity - loob geenide uurimise aparaadi, et kooliõpilased saaksid uurida enda geene bioloogia tunnis.HealthDiary – mobiilirakendus, mis automatiseerib personaalse terviseinfo kogumise, et kasutajad ja arstid saaks teha paremaid terviseotsuseid.HeptaGroupEnergy - kuluefektiivne õhuseire- ja tehnilise analüüsi lahendus elektrivõrgu ettevõtjatele.Lumitime – automatiseeritud, nutitelefoniga ühilduv salvestusnupp välitingimustes töötavatele fotograafidele, et foto saaks jäädvustatud just sel hetkel, mil vaja.Novec - süsinikkomposiitide automatiseeritud masstootmise tehnoloogia, mis aitab laienevatel ettevõtetel suurusjärgu võrra tootmismahtusid kasvatada.Reppelent Security Systems - valvesüsteem veoautodele varaste ja illegaalide õigeaegseks avastamiseks ning peletamiseks.Sauna Climate - kliimaseade saunasõpradele, et saunas käimine oleks mõnu ja puhas nauding tänu temperatuuri ühtlasele jaotumisele ja põletava kuumuse puudumisele.Skillific - eesmärk on kombineerida 2 jõulist intelligentset algoritmi tööjõuturu automatiseerimiseks: otsingumootori, mis leiab konkreetsete oskustega tööotsija, ning oskuste sobitamise algoritmi, mis teostab parimate kandidaatide eelvaliku.Seenehunt - bioreaktorites kõrgkvaliteetse ja tervisliku toiduaine (lihaasendaja) ressursisäästlik tootmine: ligi 100x väiksema vee, 10x väiksema energia ja 8x väiksema söötme kogusega kui kulub loomaliha tootmisele.Shipitwise - automaatselt logistikateenuse hinda genereeriv platvorm.SMARTEL - energiatõhus riistvaralahendus kodumajutuste omanikele, nn „Tark maja“ terviklik nutilahendussüsteem, mis pakub kliendile mugavamat ja turvalisemat külastust.WildAr – selge ja tõhus keskkonnahinnangu algoritm tuleviku ehitusteks.Windmentors - purjepaadi lisaseade, mis aitab noortel purjetajatel omandada ning parandada nii tehnilisi oskusi kui intuitsiooni läbi kaasahaarava ja mängulise õppemeetodi merel.WINT - ilma riistvaralise infrastruktuurita toimiv keskkonnatingimuste registreerimine ja analüüs ning live-pilti edastav seadmete võrgustik.WulfSystems - lisaseadmed relvadele, aitamaks sõjaväelastel saavutada paremat olukorrateadlikust ja reageerimisvõimet läbi reaalajas informatsiooni koguva ning edastava süsteemi.

„Nagu meeskondade lühitutvustusest näha, on Eesti inimestel nutikaid ideid küllaga, olgu selleks siis geenitest erinevate allergiate tuvastamiseks, kliimaseade saunasõpradele või keskkonnamõju hindamise vahendid. Sel korral oli esmase valiku tegemine tõesti raske,“ rääkis rahastu tegevjuht Siim Lepisk.

Need 20 meeskonda läbivad nüüd nädalase Prototron TOP20 kiirendi, mille käigus räägitakse neile investorite ootustest meeskondadele, alternatiivsetest rahastusvõimalustest, toimub ärimudeli töötuba ning kohtumised mentorite ja investoritega.

„8. aprillil valime välja 10 parimat meeskonda, kes pääsevad 14. aprillil oma ideed kaitsma Prototroni ekspertkogu ette,“ lisas Lepisk.

Prototroni eksperkogu liikmed on Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Heiki Raadik (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Yrjö Ojasaar (Solon Partners), Andrus Oks (SmartCap), Margus Uudam (EstVCA) ja Madis Raukas (TTÜ).

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755