4. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõte Ridango hakkab arendama Gröönimaa pealinna ühistranspordi piletisüsteemi

Foto: Wikimedia
Nutikaid ühistranspordisüsteeme arendav Eesti ettevõte Ridango allkirjastas 30. märtsil Gröönimaa pealinna Nuuki ühistransporti korraldava bussifirmaga Nuup Bussii lepingu piletimüügisüsteemi arendamiseks ning hooldamiseks.

Lepingu allkirjastanud Ridango müügidirektori Argo Verki sõnul rakendub uus piletisüsteem täies mahus alates 1. septembrist käesoleval aastal.

“Uus süsteem saab olema edasiarendus Ridango väga edukast piletimüügisüsteemist, mis on juba kasutusel muuhulgas Tallinnas ja Tartus ning Gotlandi ja Västerasi maakondades Rootsis,”  lisas Verk.

Viieks aastaks sõlmitud leping Gröönimaa pealinna bussifirmaga aitab Ridangol jätkata hoogsat laienemist Põhjamaades.

Eesti tehnoloogiaettevõte Ridango tegeleb ühistranspordi pileti- ja makselahendustega ning reaalajas toimivate infosüsteemide loomisega. Tuntuimad Eestis kasutusel olevad e-piletisüsteemid on Tallinna Ühiskaart, Tartu e-pilet, ID-Pilet. Ridango, endise nimega Ühendatud Piletite AS, asutati Tallinnas aastal 2005. Ettevõte on edukalt tarninud erinevaid ühistranspordi pileti- ja jälgimislahendusi Põhjamaade omavalitsustele ja eraoperaatoritele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755