50 miljonit e-dokumenti on liikunud Balti kaubanduses viie aasta jooksul

Telema tegevjuht Hele Hammer
Telema tegevjuht Hele Hammer

2016. a veebruaris liikus läbi Telema EDI võrgu 50 miljones e-dokument alates uuendatud süsteemi kasutuselevõtmisest 2011. aastal. Ümmarguse järjekorranumbriga dokument oli Eesti Salonshopi poolt Leedu Rimile väljastatud müügiarve, selgitas Telema tegevjuht Hele Hammer.

“Mullune 14% e-dokumentide mahu kasv kiireneb käesoleval aastal kindlasti,” ennustab Hammer. Ta lisab selgituseks: “Eestis lükkus e-arvete kohustuslik kasutuselevõtt 2017. aasta algusesse, kuid Leedu ja Läti teevad selles vallas suuri edusamme. Leedu muudab e-arvete ja elektroonsete saatelehtede kasutamise kohustuslikuks juba 2016. aasta oktoobris. Sarnane algatus on käivitatud ka Lätis.“

EDI- ehk e-dokumente kasutatakse praegu enim toidu- ja esmatarbekaupade sektoris. Elektrooniline andmevahetus on kõigi Baltikumi suuremate jaekettide ja nende tarnijate tavapärane praktika. Nüüd, mil e-arveldamine muutub peagi kohustuslikuks, laieneb e-dokumentide kasutamine ka avalikku sektorisse. Ja sealt erasektori firmade omavahelistesse tehingutesse ka muudes tegevusvaldkondades.

Telema AS on EDI ja e-arvete operaator Baltikumis, kes toetab IT lahendustega ettevõtete tarneahela protsesse ning edastab kaubandusdokumente (tellimused, arved, saatelehed) ja töötleb neid vastavalt ärireeglitele. Ettevõtte süsteemis on üle 3800 poe ja üle 1200 tarnija Peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on ka Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Jaapanis ja Austraalias, kokku 20 riigis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara